Το ΚΚΕ ζητά έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους στρατιώτες λόγω εορτών


Μέσω ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνουν στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος ζήτησαν την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους στρατιώτες, λόγω των εορτών.

«Οι στρατευμένοι νέοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους, με ευθύνη της κυβέρνησης, υποχρεώνονται σε μια σειρά από έξοδα, που επιβαρύνουν σοβαρά τα χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα της λαϊκής οικογένειας. Ένα μεγάλο έξοδο για τους φαντάρους αποτελεί η μετακίνηση τους, ιδιαίτερα όπως κατά την περίοδο των εορτών», αναφέρουν οι βουλευτές Κομμουνιστικού Κόμματος.

Και υπογραμμίζουν στη συνέχεια -σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ- ότι «η κυβέρνηση, τη στιγμή που δαπανά τεράστια ποσά για νατοϊκούς εξοπλισμούς και η χώρα μας κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα στις νατοϊκές χώρες για αυτούς, διαθέτει πενιχρά ποσά για τους στρατευμένους νέους».

«Αυτή την περίοδο των εορτών χρειάζεται να πάρει έκτακτη απόφαση και να ενισχύσει τους στρατιώτες, που το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα είναι κάτω των 12.000 ευρώ. Να τους χορηγηθεί τώρα εφάπαξ ενίσχυση 200 ευρώ. Επίσης, στους στρατευμένους νέους που έχουν δημιουργήσει δική τους οικογένεια, να δοθεί εφάπαξ ενίσχυση ύψους 751 ευρώ», σημειώνουν καταληκτικά οι βουλευτές του ΚΚΕ.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: