Το κινητό τηλέφωνο που δεν έχει κάμερα ή ίντερνετ

Αν έχετε ταλαιπωρηθεί από όλη αυτή την τεχνολογία στην καθημερινότητά σας και αναζητάτε ένα καλό διάλειμμα, υπάρχει ένα «σπαρτιάτικο» κινητό εκεί έξω τελείως διαφορετικό από τα άλλα.

Ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά σε όρους απλού κινητού βασίζεται σε παλιομοδίτικες τεχνολογίες και παρωχημένους σχεδιασμούς, καθώς ο σκοπός είναι να είναι φτηνό. Αν και το φτηνό ταυτίζεται συνήθως με το φτηνιάρικο. Κάτι που δεν συμβαίνει με το MP 01 Phone της Punkt.

Τι δεν έχει; Ούτε εφαρμογές ούτε κάμερα ούτε και ίντερνετ, λέγοντας ένα μεγάλο «όχι» σε ό,τι δεν έχει σημασία. Σχεδιασμένο από τον Jasper Morrison για την ελβετική Punkt, το MP 01 φέρνει ξανά στο επίκεντρο τις δύο αυθεντικές λειτουργίες ενός κινητού τηλεφώνου: κλήσεις και μηνύματα.

Η LCD οθόνη των 2 ιντσών, που προστατεύεται μάλιστα από Gorilla Glass, είναι ιδανική για να διαβάζεις SMS, ενώ η απουσία αχρείαστων εφαρμογών κάνει την μπαταρία να διαρκεί για εβδομάδες. Ναι, καλά διαβάζετε, εβδομάδες. Και τίποτα δεν αποσπά την προσοχή εδώ, ούτε εικονίδια, είτε κινούμενα γραφικά, τίποτα απολύτως.

Τι έχει; Bluetooth, μιας και τα hands-free είναι ομολογουμένως βολικά, κι έτσι δεν ήθελε να τα πετάξει κι αυτά. Ούτε τον σχεδιασμό ήθελε να πετάξει, μοιάζοντας εξόχως μοντέρνο την ίδια ώρα που στέκεται κριτικά απέναντι σε καθετί μοντέρνο.

Η τιμή του Punkt κυμαίνεται στα 195 ευρώ, μιας και ποτέ δεν είπε πως είναι φτηνό. Το μόνο που είπε είναι πως είναι απλώς διαφορετικό…

(?)

texnologia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: