Tο καταπληκτικό Μιλφέιγ της Δήμητρας !!!

Mille-feuille………

με καραμελωμενο φυλλο σφολιατας…..

ΥΛΙΚΑ

1 φυλλο σφολιατας

ζαχαρη για πασπαλισμα

νερο

καλαμποκελαιο

Κρεμα ζαχαροπλαστικης

350 γρ. φρεσκο γαλα πληρες

150 γρ. κρεμα γαλακτος με 35% λιπαρα

3 κροκοι αβγων και 1 ολοκληρο

80 γρ.ζαχαρη κρυσταλλικη

40 γρ. κορν φλαουρ

1 κλωναρακι βανιλιας η 2 καψουλες βανιλια

Λευκο γλασο

75 γρ. αχνη ζαχαρη

λιγο νερο

Σοκολατενιο γλασο

1 κ.γ κακαο

λιγο νερο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμαζουμε την κρεμα ζαχαρ/κης για να κρυωσει.

Σ ενα κατασολακι βαζουμε το γαλα και την κρεμα γαλακτος και το βαζουμε στο ματι της κουζινας σε δυνατη φωτια.

Σε ενα μπολ βαζουμε την ζαχαρη, τ αβγα , το κορν φλαουρ και τ ανακατευουμε καλα.

Μολις το μειγμα της κατσαρολας παει να κοχλασει το τραβαμε απο την φωτια και ριχνουμε λιγο απο το ζεστο υγρο στ αβγα κι ανακατευουμε γρηγορα .Το ριχνουμε παλι στο κατσαρολακι και το βραζουμε μεχρι να πηξει η κρεμα.

Την αποσυρουμε απο την φωτια προσθετουμε και την βανιλα και την βαζουμε σ ενα ταψακι . Την απλωνουμε καλα και κολλαμε ενα σελοφαν στην επιφανεια . Την αφηνουμε να κρυωσει καλα.

Αναβουμε τον φουρνο στους 200 βαθμους

Στο ταψι του φουρνου αλειφουμε λιγο καλαμποκελαιο και βαζουμε μια λαδοκολλα.

Τοποθετουμε το φυλλο σφολιατας και μ ενα πινελακι απλωνουμε λιγο νερακι ελαφρα σε ολη την επιφανεια.

Πασπαλιζουμε με λιγη κρυσταλλικη ζαχαρη.

Βαζουμε απο πανω παλι μια λαδοκολλα και τοποθετουμε απο πανω ενα ταψι να εφαπτεται σε ολη την σφολιατα.

Την ψηνουμε για 15-20 λεπτα , την βγαζουμε απο τον φουρνο και προσεχτικα γυριζουμε το πανω κατω.

Πασπαλιζουμε παλι ζαχαρη κρυσταλλικη , βαζουμε την λαδοκολλα και το ταψι και συνεχιζουμε το ψησιμο μεχρι να ροδοκοκκινισει καλα.

Μολις ψηθει την βγαζουμε και την κοβουμε σε ενα μεγαλο κομματι και σε 5 μικροτερα.

Τ αφηνουμε να κρυωσουν.

Την κρεμα ζαχαρ/κης την τοποθετουμε σε ενα μπολ και με το μιξερ χειρος την αφρατευουμε. Με αυτο τον τροπο δεν προκειται να ξανασφιξει και να»ζελατινοποιηθει».

Συναρμολογουμε το γλυκο….σε μια πιατελα τοποθετουμε το μεγαλο κομματι σφολιατας απο πανω βαζουμε την μιση κρεμα ζαχαρ/κης τα πρωτα 5 φυλαρακια σφολιατας ξανα κρεμα και τελειωνουμε με τα υπολοιπα 5 φυλλαρακια.

Ετοιμαζουμε το λευκο γλασο …σ ενα μπολακι βαζουμε την αχνη ζαχαρη και ριχουμε τοσο νερο ωσπου να γινει παχυρευστο.

Ετοιμαζουμε και το σοκολατενιο λιγοτερο νερακι να γινει κατι πιο παχυρευστο απο το λευκο.

Το σοκολατενιο το βαζουμε σε μια σακουλα κορνε .

Πανω απο τα φυλλαρακια ριχνουμε το λευκο γλακο το αλειφουμε να παει παντου και με το σοκολατενιο κανουμε σχεδιακια.

ΥΓ.μπορουμε απο την προηγουμενη μερα να ετοιμασουμε τις σφολιατες και να τις τοποθετησουμε σε κουτι μπισκοτων και την κρεμα ζαχαρ/κης να την φυλαξουμε στο ψυγειο.

Συνταγή από Dimitra Stamataki

(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: