Το Ιράν απαγόρευσε το Pokemon Go για λόγους ασφαλείας!

Την πολιτική της Κίνας, η οποία προέτρεψε τους πολίτες της χώρας να μην παίζουν Pokemon Go, διότι απειλείται η ασφάλεια της χώρας, υιοθέτησε η κυβέρνηση του Ιράν, απαγορεύοντας την πρόσβαση των Ιρανών στο διαδραστικό παιχνίδι της ιαπωνικής εταιρείας, Nintendo, το οποίο εξελίσσεται σε real time στο διαδίκτυο.

Την απόφαση έλαβε το Ανώτατο Συμβούλιο για τους χώρους Εικονικής Πραγματικότητας, υποστηρίζοντας πως τίθεται σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια της χώρας. Στην Κίνα, είχαν θέσει το θέμα… ευθέως, κάνοντας λόγο για «προγράμματα κατασκοπείας» από τους Ιάπωνες και τους Αμερικανούς.

Το Ιράν, ωστόσο είναι η πρώτη χώρα που θεσπίζει επισήμως νόμο για την απαγόρευση του Pokemon Go. Παρόλα αυτά, χιλιάδες Ιρανοί παίζουν το παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας και είναι απορίας άξιον, αν θα διακόψουν τη δράση τους, μετά τις αποφάσεις της ιρανικής ηγεσίας. Τους προηγούμενους μήνες, οι Ιρανοί παρακολουθούσαν την εξέλιξη του παιχνιδιού στη χώρα και το χειρισμό του από τους κεντρικούς διαχειριστές, προκειμένου να λάβουν αναλόγως τις αποφάσεις τους. Οι ενδείξεις που είχαν, τους οδήγησαν στην απαγόρευσή του.

Γενικότερα το Pokemon Go έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις ηγεσίες των χωρών. Στην Ινδονησία τιμωρήθηκαν αστυνομικοί, καθώς την ώρα της υπηρεσίας τους έπαιζαν το παιχνίδι. Στη Γαλλία, συνελήφθη ένας παίκτης, ο οποίος θέλησε να ακολουθήσει ένα Pokemon μέσα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πηγή: protothema.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: