Το Ιράκ «είχε προειδοποιήσει» για εντολή του αρχηγού της ISIS για επίθεση

Αξιωματούχοι των ιρακικών υπηρεσιών συλλογής πληροφοριών υποστηρίζουν πως είχαν προειδοποιήσει για άμεσο κίνδυνο επίθεσης τα μέλη του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που επιχειρούν εναντίον της ISIS.

Σύμφωνα με τις αναφορές, είχε σταλεί σήμα που μιλούσε για «εντολή του αρχηγού της ISIS» για διενέργεια επιθέσεις στις χώρες του συνασπισμού – χωρίς να γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στη Γαλλία.

Όπως υποστηρίζουν ιρακινοί αξιωματούχοι που επικαλείται το Associated Press (AP), μόλις την ημέρα πριν τις επιθέσεις στο Παρίσι είχε σταλεί σήμα από τη Βαγδάτη πως αρχηγός της ISIS, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, είχε διατάξει επιθέσεις «στις χώρες του συνασπισμού» που κάνουν επιδρομές κατά της οργάνωσης, όπως και στο Ιράν και τη Ρωσία.

Η πληροφορία φέρεται να είχε συλλεχθεί από ιρακινές πηγές εντός της ISIS τις αμέσως προηγούμενες ημέρες και μιλούσε για «επιθέσεις ή δολοφονίες ή ομηρίες».

Το σήμα που είχε στείλει η Βαγδάτη δεν περιείχε συγκεκριμένα στοιχεία και γάλλοι αξιωματούχοι που επικαλείται το πρακτορείο AP σχολίασαν πως τέτοιες πληροφορίες λαμβάνονται «καθημερινά».

Από τις πλευρά τους, χωρίς να σχολιάζουν άμεσα το φερόμενο ιρακινό σήμα, αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών ανέφεραν στο ίδιο πρακτορείο πως δεν υπήρχε προηγουμένως καμία συγκεκριμένη πληροφορία στις δυτικές χώρες που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει το μακελειό της Παρασκευής.

Δύο από τους ιρακινούς αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο ωστόσο υποστηρίζουν πως η Γαλλία είχε ήδη ειδοποιηθεί εκ των προτέρων με πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Το σήμα που επικαλείται το AP μιλούσε για «διαταγές του τρομοκράτη Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σε όλα τα μέλη της οργάνωσης να πραγματοποιήσουν διεθνή επίθεση που περιλαμβάνει όλες τις χώρες του συνασπισμού, επιπρόσθετα του Ιράν και της Ρωσίας, μέσω βομβιστικών επιθέσεων ή δολοφονιών ή απαγωγής ομήρων τις επόμενες ημέρες». «Δεν έχουμε πληροφορίες για το χρόνο και τον τόπο των επιθέσεων» ανέφερε το σήμα. Πηγή: in.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: