Το iPhone δημιουργήθηκε λόγω του μίσους του Τζομπς για "έναν τύπο στη Microsoft"

Ποιος θα το περίμενε ότι το μίσος ήταν αυτό που οδήγησε την Apple στη δημιουργία του iPhone…

Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του τμήματος iOs της εταιρείας Σκοτ Φόρσταλ, ο Στιβ Τζομπς αποφάσισε να κατασκευάσει το smartphone λόγω του μίσους που ένιωθε για τον σύζυγο μιας φίλης της γυναίκας του που εργαζόταν για τη Microsoft.

«Κάθε φορά που τον έβλεπε επέστρεφε την επόμενη ημέρα στο γραφείο γεμάτος νεύρα», σημείωσε ο Φόρσταλ μιλώντας στο μουσείο των υπολογιστών στην Καλιφόρνια.

Εσι, εκείνη την περίοδο όλοι ασχολιόντουσαν με το iPad, που τότε ονομαζόταν «project purple», δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να μετακινεί φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το δάχτυλό του.

«Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να κάνετε αυτό το προσχέδιο σε μέγεθος τόσο μικρό ώστε να μπορείτε να το βάλετε στην τσέπη σας;», τους είπε ο Τζομπς βλέποντας τις δυνατότητες της συσκευής.

«Τότε πήγαμε στην ομάδα σχεδιασμού και αυτοί μας έφτιαξαν ένα σχέδιο. Όταν το Στιβ το είδε ανακοίνωσε: βάλτε σε αναμονή το σχέδιο με το tablet, ας φτιάξουμε ένα τηλέφωνο», αποκάλυψε ακόμα ο Φόρσταλ, ο οποίος επεσήμανε ότι, παρά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε λόγω σύγκρισης με τα υπάρχοντα τότε smartphone τελικά κατάφερε να επικρατήσει γιατί «αυτό που τότε δεν μπορούσαν να καταλάβουν ήταν ότι εμείς αλλάζαμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν τα πράγματα».

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: