Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) δίνει  συμβουλές για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και οδηγούς

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για μία ακόμη σχολική χρονιά, φροντίζει για την ασφάλεια των μαθητών στο δρόμο υπενθυμίζοντας χρήσιμες συμβουλές για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και οδηγούς.

Όλες οι χρήσιμες αυτές συμβουλές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Ι.Ο.ΑΣ.

Το Ινστιτούτο συνεχίζει και αυτή τη σχολική χρονιά με τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης υπό την έγκριση αφ’ ενός του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κι αφ’ ετέρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Παράλληλα προστίθενται νέα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το Cycling In Safety και το Moving Stars στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+ ΚΑ2 με σκοπό τον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού «οπλοστασίου» του Ινστιτούτου με σύγχρονα και καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία και προγράμματα εκπαίδευσης στην Οδική Ασφάλεια για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.
Κύριος στόχος είναι να δώσουμε στα παιδιά και τις νέες γενιές γενικότερα, τα εφόδια και τα εργαλεία προετοιμάζοντας τα, ώστε για να γίνουν υπεύθυνοι οδηγοί και υπεύθυνοι πολίτες αργότερα στη ζωή τους, σε συνεργασία πάντα με το σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών.  Με αυτό τον τρόπο, χτίζουμε τα θεμέλια προκειμένου να ανατρέψουμε σταδιακά τα τραγικά νούμερα των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα σε παιδιά και νέους ηλικίας 5-29 ετών που εμφανίζονται στη χώρα μας.

Πανελλαδικά, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» έχει εκπαιδεύσει, έως σήμερα, περισσότερους από 265.000 μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης. Όλες οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους εμψυχωτές-παιδαγωγούς, σε συνεργασία με τους ΟΤΑ σε ολόκληρη την Ελλάδα, πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες ασφαλείας για την αντιμετώπιση του COVID-19. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» τηλεφωνικά στο 210 86 20 150, μέσω e-mail: info@ioas.gr ή στο Fax: 210 86 20 007.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) δίνει  συμβουλές για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και οδηγούς gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: