Το ημερολόγιο της Pirelli by Annie Leibovitz παρουσιάσθηκε στο Λονδίνο

 

 

 

Νέα ενότητα, αφιερωμένη στο Ημερολόγιο με αποκλειστικό περιεχόμενο στο pirellicalendar.com.

Το Ημερολόγιο της Pirelli για το 2016 παρουσιάστηκε και φέτος σε εκπροσώπους του Τύπου, προσκεκλημένους και συλλέκτες από όλο τον κόσμο στο Roundhouse, πρώην βιομηχανικό κτίριο και έναν από τους ναούς του ροκ στη Βρετανική πρωτεύουσα της δεκαετίας του ’60. 

Δημιουργός της 43ης έκδοσης του Ημερολογίου της Pirelli είναι μία από τις πιο διάσημες φωτογράφους και προσωπογράφους των ΗΠΑ, η Annie Leibovitz, η οποία έκανε τη φωτογράφηση τον περασμένο Ιούλιο στο προσωπικό της στούντιο, στη Ν. Υόρκη. Η Leibovitz ήταν επίσης δημιουργός του Ημερολογίου Pirelli για το 2000, που περιλάμβανε χορεύτριες του χορογράφου Mark Morris. Οι φωτογραφίες του 2000 ήταν το πρώτο σετ γυμνών στην καριέρα της.

Στο Ημερολόγιο της Pirelli για το 2016 πρωταγωνιστούν 13 δυναμικές γυναίκες, η κάθε μία από τις οποίες έχει ξεχωρίσει για τα επαγγελματικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, αθλητικά και καλλιτεχνικά επιτεύγματά της: η ηθοποιός Yao Chen, η πρώτη Κινέζα Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η Ρωσίδα top model Natalia Vodianova, ιδρύτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης Naked Heart Russia, η παραγωγός Kathleen Kennedy, Διευθύντρια της Lucasfilm και μία από τις ισχυρότερες προσωπικότητες του Hollywood, η συλλέκτρια έργων τέχνης και προστάτιδα των τεχνών Agnes Gund (με την εγγονή της Sadie Rain Hope-Gund), η επίτιμος Πρόεδρος του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Ν. Υόρκη, η τενίστρια Serena Williams, Νο1 στην κόσμο, η αναγνωρισμένη κριτικός και συγγραφέας Fran Lebowitz, η Πρόεδρος της Ariel Investments, Mellody Hobson, που υποστηρίζει φιλανθρωπικά projects στο Σικάγο, η σκηνοθέτις Ava DuVernay, δημιουργός ταινιών όπως η Selma – υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας το 2015, η blogger Tavi Gevinson, ιδρύτρια του Style Rookie και του online περιοδικού Rookie, η Ιρανή Εικαστική καλλιτέχνις Shirin Neshat, η καλλιτέχνις, μουσικός και ηθοποιός Yoko Ono, η τραγουδίστρια Patti Smith, από τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ μουσικής όλων των εποχών και η ηθοποιός και κωμικός Amy Schumer.

Οι φετινές πρωταγωνίστριες του ημερολογίου είναι διαφορετικών ηλικιών, προέρχονται από διαφορετικούς χώρους και έχουν διαφορετικές καριέρες η κάθε μία. Όπως και στην περίπτωση των πρώτων ημερολογίων της δεκαετίας του ‘60 και, πιο πρόσφατα, στο Ημερολόγιο του 2002 (Peter Lindbergh) ή του 2008 (Patrick Demarchelier) και το Ημερολόγιο του 2013 (Steve McCurry), δεν υπάρχουν καθόλου γuμνά. 

«Το 2000 Calendar ήταν μία « άσκηση»  στη φωτογράφηση γυμνών. Ήταν μία απλή ιδέα » σχολιάζει η Leibovitz.

«Για το 2016, κάναμε κάτι τελείως διαφορετικό, το οποίο παραμένει απλό. Πρόκειται για ένα κλασικό σετ ασπρόμαυρων πορτρέτων τραβηγμένων στο στούντιο.»

«Όταν με πλησίασαν οι άνθρωποι της Pirelli, μου ζήτησαν αλλαγή κατεύθυνσης. Πρότειναν την ιδέα της φωτογράφησης διακεκριμένων γυναικών. Αφού συμφωνήσαμε σ’ αυτό, στόχος μας ήταν η ευθύτητα. Θέλαμε οι φωτογραφίες να αποτυπώνουν τις γυναίκες όπως ακριβώς είναι, χωρίς ίχνος προσποίησης.

«Θαυμάζω πολύ τις κωμικές ηθοποιούς. Το πορτρέτο της Amy Schumer προσθέτει μία δόση χιούμορ. Δείχνει ξαφνιασμένη λες και δεν είχε ενημερωθεί ότι δε χρειαζόταν να γδυθεί.» 

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: