Το ηλεκτρικό λεωφορείο της Yutong ήρθε στην Ελλάδα

Η κινεζική Yutong, ο μεγαλύτερος προμηθευτής λεωφορείων στον κόσμο και κορυφαίος πάροχος λύσεων οδικών μεταφορών, ανταποκρινόμενη στην ανοιχτή πρόσκληση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διαθέτει στον ΟΣΥ ένα ηλεκτρικό λεωφορείο για δοκιμαστική λειτουργία στο δίκτυο Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας για περίοδο δύο μηνών.

Το ηλεκτρικό λεωφορείο είναι το πρώτο που θα εκτελεί δρομολόγιο με επιβάτες και συγκεκριμένα θα πραγματοποιεί, σε καθημερινή βάση, την εξής διαδρομή: Ομόνοια, Κλαυθμώνος, Σύνταγμα, Φιλελλήνων, Συγγρού, Αγ. Φωτεινή, Κολυμβητήριο, Άγαλμα Λόρδου Βύρωνα, Σύνταγμα, Ακαδημία, Rex, Ομόνοια.

Το λεωφορείο μήκους 12 μέτρων, είναι χαμηλού δαπέδου με 3 διπλές θύρες και μπαταρία χωρητικότητας 350 kWh η οποία μπορεί να φορτιστεί με ταχεία ή βραδεία φόρτιση. Διαθέτει κινητήρα ισχύος 350kw και ροπής 1200 Νm, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα HSA (Hill Start Assist), εμπρόσθιες κάμερες για αποφυγή σύγκρουσης και σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας ενώ διαθέτει ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επιπροσθέτως είναι εξοπλισμένο με γυάλινα παράθυρα ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία, με ισχυρό κλιματισμό και με το ευφυές σύστημα τηλεματικής της Yutong που ενημερώνει για τις συνθήκες του λεωφορείου σε πραγματικό χρόνο βοηθώντας στην καλύτερη διαχείριση του, στη μείωση του κόστους συντήρησης και στην βελτίωση της ασφάλειας.

Το λεωφορείο είναι άνετο και εργονομικό για οδηγούς και επιβάτες. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει λειτουργική καμπίνα οδηγού με εργονομικό κάθισμα ενώ για τους επιβάτες υπάρχουν θύρες φόρτισης USB σε διάφορα σημεία του λεωφορείου οι οποίες τους παρέχουν την δυνατότητα να φορτίζουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο λεωφορείο.

Δείτε φωτορεπορτάζ από το παρθενικό δρομολόγιο του υπερσύγχρονου ηλεκτρικού λεωφορείου της Yutong στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Σχετικά με την Yutong

Η Yutong έχει προμηθεύσει με απόλυτη επιτυχία ηλεκτρικά λεωφορεία σε περισσότερες από 322 πόλεις παγκοσμίως με τον όγκο πωλήσεων να ανέρχεται σε πάνω από 120.000 μονάδες ηλεκτρικών λεωφορείων.

Το 2019, η Yutong παρέδωσε σε πελάτες της 21.113 ηλεκτρικά λεωφορεία και κατέλαβε ξανά την 1η θέση την οποία διατηρεί επί πολλά συνεχόμενα έτη στη βιομηχανία κατασκευής λεωφορείων της Κίνας αλλά και παγκοσμίως.

Η Yutong απασχολεί περίπου 20.000 εργαζόμενους ενώ για το έτος 2019 πραγματοποίησε πωλήσεις λεωφορείων ύψους €3,73 δισ. Στην Ευρώπη, κυκλοφορούν περισσότερα από 5.000 λεωφορεία και πούλμαν Yutong, ενώ έχουν παραδοθεί ηλεκτρικά λεωφορεία της εταιρείας σε περισσότερες από 10 ευρωπαϊκές χώρες.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: