Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Ηράκλειο Κρήτης στο Ρεκόρ Γκίνες

Σχημάτισαν τον χάρτη της Κρήτης με 37.531 καλιτσούνια! (εντυπωσιακές φωτογραφίες)

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Ηράκλειο Κρήτης είναι και επίσημα στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες με εκατοντάδες σπουδαστές του Νο1 ΙΕΚ της χώρας να δημιουργούν το «Μεγαλύτερο Μωσαϊκό από Καλιτσούνια στον Κόσμο».



Συγκεκριμένα, 37.531 καλιτσούνια σχημάτισαν έναν πρωτοφανή σε μέγεθος χάρτη της Κρήτης διαστάσεων 41Χ16 μέτρα, συνθέτοντας ένα φαντασμαγορικό σκηνικό μπροστά από το εμβληματικό κάστρο του Κούλε.



Για την υλοποίηση του παγκόσμιου ρεκόρ, μία πρωτοβουλία της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων προϊόντων, 1 τόνος αλεύρι, 1 τόνος μυζήθρα, 400 κιλά ζάχαρη και 230 λίτρα αυγού. Ο χάρτης της Κρήτης ήταν μοναδικός και στις λεπτομέρειές του με ξεχωριστούς χρωματισμούς από λευκή σοκολάτα και βούτυρο κακάο να αποτυπώνουν ανάγλυφα τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του νησιού.


Με την επίτευξη του ρεκόρ — για την υλοποίηση του οποίου τηρήθηκαν αυστηρές υγειονομικές προδιαγραφές — το μεγαλύτερο μέρος των γλυκισμάτων προσφέρθηκε σε 12 κοινωφελείς Οργανισμούς στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.



Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη: Δήμος Ηρακλείου, Οργανισμός Λιμένος, Λυχνία, Μύλοι Κρήτης, Αφοί Καλογεράκη, Παρλαμάς, Αφοί Χιωτάκη, Χαλκιαδάκης.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: