Το Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 αξιολογήθηκε ως “εξαιρετικό” από το Auto Motor und Sport

Το νέο Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 ,στην πιο πρόσφατη δοκιμή θερινών ελαστικών, βαθμολογήθηκε από το γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport  ως «εξαιρετικό». Οι κριτές επαίνεσαν τη συνολική απόδοση και την ασφάλεια του ελαστικού υπερ-υψηλών αποδόσεων (UHP).

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε ένα Audi A6, με διαστάσεις ελαστικού 245/45R19. Το Eagle F1 Asymmetric 6 αξιολογήθηκε έναντι εννέα ανταγωνιστικών μαρκών με κριτήρια όπως το φρενάρισμα σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, η αντίσταση στην υδρολίσθηση, η αντίσταση κύλισης και τα επίπεδα θορύβου. (Μέγεθος δοκιμής: 245/45R19. Αυτοκίνητο δοκιμής: Audi A6. Έκδοση: Auto Motor und Sport τεύχος 7/2022. Ελαστικά δοκιμής: Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6, Bridgestone Turanza T005, Hankook Ventus S1 evo3, Continental PremiumContact 6, Nexen N’Fera Sport, Nokian Powerproof, Michelin Pilot Sport 4, Falken Azenis FK510, Maxxis Victra 2 SportactivT, G).

Με μέσο όρο βαθμολογίας 9,0/10, ήταν το μόνο ελαστικό που έλαβε βαθμολογία «überragend» («εξαιρετικά»). Οι δοκιμαστές του Auto Motor und Sport επαίνεσαν «τις πολύ μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος, την εξαιρετική πρόσφυση, την υψηλή σταθερότητα στις στροφές, [και] τον σπορ αλλά ταυτόχρονα εύκολο έλεγχο σε στεγνή επιφάνεια» του Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι έχει επίσης «σε μεγάλο βαθμό ασφαλή, δυναμική, πολύ ελεγχόμενη απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα» (Μετάφραση από το πρωτότυπο γερμανικό)

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 διαθέτει νέα τεχνολογία για τη βελτίωση της απόδοσης στο στεγνό οδόστρωμα, το φρενάρισμα και τον χειρισμό σε βρεγμένο οδόστρωμα και την καταλληλόλητα τοποθέτησης σε ηλεκτρικά οχήματα προκειμένου να κάνει αυτό που υπόσχεται: «Να είναι έτοιμο για οποιεσδήποτε συνθήκες. (Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Eagle F1 Asymmetric 5. Εσωτερικές δοκιμές, μέγεθος 225/45R17, αυτοκίνητο δοκιμής: Volkswagen Golf 8, τοποθεσία δοκιμής: Mireval Test Track.)

Το Eagle F1 Asymmetric 6 κυκλοφόρησε αρχικά σε 28 διαστάσεις στις αρχές του 2022. Περισσότερες διαστάσεις θα συνεχίζουν να κυκλοφορούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μέχρι το 2023, θα είναι διαθέσιμο σε  65 διαστάσεις από 17 έως 22 ίντσες.

Ο Laurent Colantonio, Regional Technology Director EMEA για τη Goodyear τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι που το Eagle F1 Asymmetric 6 διακρίθηκε με την πρώτη σημαντική νίκη του σε δοκιμές. Η εξαιρετική βαθμολογία του Auto Motor und Sport υπογραμμίζει την ευέλικτη απόδοση του ελαστικού σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα που το καθιστούν «Έτοιμο για κάθε πρόκληση». Η ομάδα ανάπτυξής μας στο Κέντρο Καινοτομίας της Goodyear στο Λουξεμβούργο (GIC*L) αξιοποίησε νέα υλικά και τεχνολογίες για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα και να δημιουργήσει ένα ελαστικό που, χάρη στην πρόσθετη μείωση της αντίστασης κύλισης και του επιπέδου θορύβου, είναι έτοιμο για την επόμενη γενιά της αυτοκίνησης.

 

 

Το Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 αξιολογήθηκε ως “εξαιρετικό” από το Auto Motor und Sport gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: