Το φοβερό ατύχημα του Κάρλος Σάινθ στο Ντακάρ (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Κανένας ακόμη δεν έχει καταλάβει που έγινε το λάθος. Ο Κάρλος Σάινθ που έτρεχε με Peugeot στο ραλυ Ντακάρ έχασε τον έλεγχο , βγήκε από το δρόμο και μετά από  πολλές τούμπες κατέληξε  στο  γκρεμό. Ευτυχώς, όμως, ο Ισπανός οδηγός αλλά και ο συνοδηγός του δεν έπαθαν απολύτως τίποτα.

Όσοι βρίσκονταν στην ειδική και παρακολουθούσαν τον αγώνα , πάγωσαν. Τους κόπηκε η ανάσα όταν είδαν το Peugeot 3008 DKR να βρίσκεται στον αέρα.  Το ατύχημα συνέβη στην 4η ειδική διαδρομή στην Τούπισα της Βολιβίας και ενώ ο Ισπανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν στην 3η θέση στη γενική κατάταξη.

Στο μεταξύ ο άλλος οδηγός της Peugeot , o  Σεμπάστιαν Λέμπ (εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC) , έχοντας πάντα δίπλα του τον  Ντανιέλ Ελενά, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην 5η Ειδική Διαδρομή Ντακάρ και βρίσκεται επικεφαλής  στην κατάταξη. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών οι οργανωτές του αγώνα αποφάσισαν να  μικρύνουν από τα 447 χλμ. στα 219 χλμ, την ειδική διαδρομή.  Εκτός από τον Σεμπαστιάν Λεμπ, μεγάλος κερδισμένος ήταν και το έτερο πλήρωμα της Peugeot 3008 DKR, με τους Πετερανσέλ-Κοτρέ που βρίσκονται  στην 3η  θέση, πίσω από τους Νάνι Ρόμα-Άλεξ Μπράβο (Toyota Hilux).

Έτσι οι τρεις  πρώτες θέσεις του φετινού  Ντακάρ αποτελούν  ενδοοικογενειακή υπόθεση ανάμεσα στα τρία πληρώματα με τα  Peugeot 3008 DKR. Χαμένοι στην υπόθεση της κατάληψης μίας εκ των τριών πρώτων θέσεων είναι τόσο ο γνώριμός μας από τους αγώνες WRC, Μίκο Χίρβονεν με το Mini όσο και ο Ντε Βιγιέ (Toyota). Ο μέχρι χτες τρίτος στην κατάταξη Φινλανδός οδηγός έχασε πάνω  από 40 λεπτά, καθώς βρέθηκε εκτός πορείας για τουλάχιστον 5 χλμ., ενώ ο Νοτιοαφρικανός είναι πλέον στην 8η θέση της γενικής, με διαφορά πάνω από  μία ώρα από τον  Πετερανσέλ.

Στις μοτοσικλέτες, στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ο Βρετανός Σάντερλαντ με KTM, ενώ τονακολουθούν οι Κουιντανίγια (Husqvarna) και ΦανΜπέβερεν (Yamaha). Η επόμενη Ειδική Διαδρομή του αγώνα και 6η του Ντακάρ έχει συνολικό μήκος 786 χλμ., με τα 527 χλμ. να ανήκουν στην χρονομετρημένη διαδρομή.

Προορισμός των συμμετεχόντων, είναι η πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Παζ, ενώ highlight αποτελεί η διαδρομή γύρω από την λίμνη Τιτικάκα.

Το φοβερό ατύχημα του Κάρλος Σάινθ στο Ντακάρ (ΒΙΝΤΕΟ)

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: