Το Ford Fiesta γίνεται 40 ετών

 

Αλήθεια πώς πέρασαν 40 χρόνια. Ούτε που το καταλάβαμε. Ήταν το 1976  όταν  για  πρώτη φορά πέρασε από τη γραμμή παραγωγής, το πρώτο Ford Fiesta. Από τότε μέχρι σήμερα πουλήθηκαν 17 εκατομμύρια  Fiesta. Και για να το γιορτάσει η Ford κυκλοφορεί  ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι το ίδιο ‘φρέσκο’ και πρωτοποριακό τώρα, όπως τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά.

Δείτε όμορφες φωτογραφίες του Fiesta και παρακολουθείστε το βίντεο με τον πρώτο μηχανικό δοκιμών, Karel Willaert, ο οποίος αποκαλύπτει τα μυστικά της δοκιμαστικής οδήγησης του πρωτοτύπου Fiesta, και επισκέπτεται ξανά την πίστα οδηγώντας ένα από τα πρώτα μοντέλα.

Ford Fiesta 1,1 Ghia, 1980

Το 2016, το Fiesta έχει δυναμική εξωτερική σχεδίαση, εχει ανανεωμένο εσωτερικό και προηγμένες τεχνολογίες όπως σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC με φωνητική ενεργοποίηση και σύστημα αποφυγής συγκρούσεων με χαμηλή ταχύτητα Active City Stop. Το Fiesta διατίθεται σε 3-θυρες και 5 θυρες εκδόσεις και με μία γκάμα σύγχρονων, αποδοτικών κινητήρων, ανάμεσά τους ο βραβευμένος, χιλιάρης EcoBoost. Στη κορυφή των διαθέσιμων εκδόσεων φιγουράρει το Fiesta ST200 – το ισχυρότερο Fiesta παραγωγής στην ιστορία του μοντέλου.

 

 

Το Ford Fiesta γίνεται 40 ετών

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: