Το φαινόμενο της Νέας Υόρκης: Γιατί μεγάλες πυρκαγιές «πνίγουν» με καπνό τις μεγαλουπόλεις

Το πρωί της 7ης Ιουνίου ο ουρανός των βορειοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καλύφθηκε από πορτοκαλί καταχνιά και ένα νέφος αιθαλομίχλης σκέπασε για ένα ολόκληρο 24ωρο τον ήλιο και το φεγγάρι δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα που όμοια της οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν είχαν ξαναβιώσει.

Εκείνο το πρωινό η εδώ και 54 χρόνια κάτοικος της Νέας Υόρκης, Τίνα Γλυκού βγαίνοντας από το σπίτι της στο Κουίνς για να κατευθυνθεί στη δουλειά της αντίκρισε μία εικόνα που παρέπεμπε σε σκηνικό αποκάλυψης καθώς ο ήλιος είχε καλυφθεί από πορτοκαλί ομίχλη και από μία μυρωδιά που την έκανε να νομίζει ότι οι πυρκαγιές που κατέκαιγαν το Κεμπέκ του Καναδά απείχαν λίγα χιλιόμετρα από την γειτονιά της. Στην πραγματικότητα η φωτιά βρισκόταν σε απόσταση πάνω από 8 ώρες από τα σύνορα ωστόσο η κατάσταση ήταν ασφυκτική και αποπνικτική.

«Ήταν μία εικόνα αποκαλυπτική. Ήταν όλα θολά και όταν βγήκα έξω, γιατί είχα φτάσει ήδη στο γραφείο, μύριζε σαν να ήταν δίπλα η φωτιά. Έλεγα δεν είναι δυνατόν να έχει κατέβει από τον Καναδά και να νομίζεις ότι είναι στη γειτονιά σου η φωτιά. Ο ήλιος πάλι από το σύννεφο και την ομίχλη δεν φαινόταν», αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Γλυκού, προσθέτοντας ότι επικρατούσε μια περίεργη ησυχία στους δρόμους.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr