Το φαντασμαγορικό Victoria's Secret Show, τα δάκρυα της Adriana Lima και η κριτική για την απουσία της διαφορετικότητας

Φτερά, πούπουλα, δαντελένια εσώρουχα, sexy μαγιό, διαμάντια, η συλλογή της Mary Katrantzou και δυνατή μουσική. Αυτό το show της Victoria’s Secret τα είχε σχεδόν όλα. Όλα εκείνα τα μοντέλα που έμαθες από τη συγκεκριμένη πασαρέλα και άλλα φόρεσαν τα πιο λαμπερά φτερά τους και σχεδόν πέταξαν στο runway.

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Η Kendall Jenner επέστρεψε και πήρε το show πάνω της, οι αδερφές Hadid επίσης, ενώ η Andriana Lima στα 37 της και μετά από 18 χρόνια από την παρθενική της εμφάνιση στο show, φέτος περπάτησε για τελευταία φορά, ευχαριστώντας τη Victoria’s Secret με ένα συγκινητικό post στο προσωπικό της Instagram.

 

Η Lima έκλεισε το show φορώντας ένα εντυπωσιακό, κεντημένο body και λευκά φτερά, ενώ δεν συγκράτησε τα δάκρυά της την ώρα που ευχαριστούσε το κοινό και τη Victoria’s Secret για τη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια.

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Εκτός από αυτή τη συγκινητική στιγμή όμως, το show είχε τραγούδι από την Rita Ora, τους The Chainsmokers και πολλούς ακόμα ενώ, η Kendall Jenner είχε αναμφίβολα την τιμητική της.

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Η ίδια έμοιαζε να το διασκεδάζει καθώς περπατούσε στην πασαρέλα με το κόκκινο καρό outfit ή το sexy μαύρο με τα φτερά και τα αστεράκια.

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Από την άλλη, η Elsa Hosk ήταν αυτή που έφερε το βάρος του διάσημου Fantasy Bra με 21.000 διαμάντια, το οποίο σχεδίασε η Swarovski και κοστίζει κοντά στο 1 εκατ. δολάρια.

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην σχολιαστεί η παρουσία της Behati Prinsloo, η οποία περπάτησε στην πασαρέλα μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της, δείχνοντας τον ενθουσιασμό της.

Photo by Evan Agostini/Invision/AP
Taylor Hill

Photo by Evan Agostini/Invision/AP
Martha Hunt

Photo by Evan Agostini/Invision/AP
Candice Swanepoel

Φυσικά, η Candice Swanepoel, η Martha Hunt, η Taylor Hill και η Winnie Harlow (η οποία περπάτησε για πρώτη φορά στο show) ήταν ανάμεσα σε εκείνα τα μοντέλα που περπάτησαν στο fashion show και φόρεσαν τις sexy δημιουργίες της Victoria’s Secret αλλά και την floral συλλογή που σχεδίασε η Mary Katrantzou.

Photo by Evan Agostini/Invision/AP
Winnie Harlow

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Η κριτική για την απουσία της διαφορετικότητας

Σίγουρα οι «Άγγελοι» της Victoria’s Secret όταν ανοίγουν τα φτερά τους προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα. Μήπως όμως σε έναν κόσμο που αλλάζει, θα έπρεπε να αλλάζει λίγο και η φιλοσοφία του show; Αυτή ήταν η ερώτηση σε ένα post στο Instagram. Μία απορία που εύκολα προκύπτει, ειδικά μετά από έναν χρόνο γεμάτο κινήματα, κινήσεις και πράξεις σχετικά με τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό της, σε μία περίοδο, όπου ο ρατσισμός σε όλες τις εκφάνσεις του αγγίζει κόκκινο και η ανάγκη να  χτυπηθεί είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Προφανώς κανείς δεν είπε ότι ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από λίγη λάμψη ή από όμορφο θέαμα Business of Fashion. Ωστόσο, υπάρχει χώρος για όλους και υπάρχουν αποδείξεις ακόμα και σε ένα show που παρουσιάζει εσώρουχα. Τρανό παράδειγμα το ντεμπούτο της σειράς εσωρούχων Savage της Rihanna, η οποία έφτιαξε εσώρουχα για όλες και χώρεσαν σε ένα catwalk.

Το ερώτημα είναι γιατί το brand Victoria’s Secret, συνεχίζει να μένει πιστό σε πρότυπα, βγαλμένα από την δεκαετία του ’90, όπου κι άρχισε η ίδια δειλά-δειλά να δημιουργεί την αυτοκρατορία της. Τα ανταγωνιστικά brands έχουν ήδη πιάσει το σφυγμό της εποχής, έχουν μπει στη λογική της διαφορετικότητας και της δίνουν χώρο και μάλιστα πολύ.

Παρά το γεγονός ότι η Victoria’s Secret συνεχίζει να ανθεί οικονομικά και εκτός συνόρων, ίσως κινδυνεύει να χάσει τον σκληρό πυρήνα της, το αμερικάνικο αγοραστικό κοινό που την ανέδειξε.

Ίσως κάποιος να φέρει σαν αντίλογο σε αυτό την εμφάνιση της Winnie Harlow, το πρώτο μοντέλο με λεύκη που περπάτησε ντυμένο «Αγγελάκι». αλλά η ανταπάντηση είναι ότι εκεί εξαντλήθηκε.

Χώρος σαφώς υπάρχει και για άλλα αγγελάκια, διαφορετικού μεγέθους και σωματότυπου. Στο χέρι των υπευθύνων είναι η απόφαση σχετικά με το αν το πιο sexy show του πλανήτη, με ένα από τα πιο αυστηρά castings σχετικά με τα μοντέλα που επιλέγει, θα αποφασίσει να αλλάξει λίγο τα κριτήρια για την επιλογή, συμπεριλαμβάνοντας έτσι τη διαφορετικότητα στο σωματότυπο. Λογικά στο επόμενο show θα έρθει και η απάντηση από τους υπεύθυνους του brand.

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: