Το εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg διπλασιάζει την παραγωγή μπαταριών

Το εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg (Νότια Καρολίνα, ΗΠΑ) διπλασίασε την παραγωγική του δυναμικότητα για μπαταρίες υψηλής τάσης. Το τμήμα μπαταριών του εργοστασίου παράγει τώρα τις νέες μπαταρίες τέταρτης γενιάς. Αυτές προορίζονται για τις plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW X5 και της προσεχούς BMW X3, που επίσης κατασκευάζονται στο Spartanburg.

«Έχουμε επενδύσει περίπου δέκα εκατομμύρια δολάρια σε μία νέα γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών, ενώ οι εγκαταστάσεις έχουν επεκταθεί, καταλαμβάνοντας τώρα μία επιφάνεια πάνω από 8.000 τετραγωνικά μέτρα. Με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να διπλασιάσουμε τον αριθμό των παραγόμενων μπαταριών ώστε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στη ζήτηση της αγοράς», εξηγεί ο Michael Nikolaides, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τομέα Κινητήρων και Συστημάτων Ηλεκτροκίνησης του BMW Group.

Στη νέα γραμμή συναρμολόγησης θα μπορούν να παράγονται διαφορετικοί τύποι συσσωρευτών τέταρτης γενιάς, ώστε να εξυπηρετηθεί η αυξανόμενη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε τοπικό επίπεδο. Αυτές οι μπαταρίες βασίζονται σε μία νέα τεχνολογική φιλοσοφία που αυξάνει τις δυνατότητές τους.

Περισσότερα από 120 άτομα θα προσληφθούν στο τμήμα μπαταριών του Εργοστασίου του Spartanburg μέχρι το τέλος της χρονιάς, αφού προηγουμένως λάβουν την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση μέσω ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.

«Κατασκευάζουμε μπαταρίες στο Εργοστάσιο του Spartanburg από το 2015 – προάγοντας το BMW Group σε πρωτοπόρο της ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Knudt Flor, Πρόεδρος & CEO, BMW Manufacturing, Co., LLC. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η ομάδα συναρμολόγησης μπαταριών του εργοστασίου έχει κατασκευάσει συνολικά πάνω από 45.000 μπαταρίες.

Περαιτέρω επένδυση στην παραγωγή των plug  in υβριδικών BMW X 5 και BMW X 3.

Μεταξύ 2015 και 2018, το εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg κατασκεύασε το πρώτο plug-in υβριδικό όχημα παραγωγής, την BMW X5 xDrive40e (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 3.3 l/100km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 15,3 kWh/100km, εκπομπές COστο μικτό κύκλο: 77 g/km), για τη βασική μάρκα BMW. Η παραγωγή της νέας BMW X5 xDrive45e (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2.0-1.7 l/100km*, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 23,5-20,3 kWh/100km*, εκπομπές COστο μικτό κύκλο: 47-39 g/km*) ξεκινά φέτος το Σεπτέμβριο, ενώ η παραγωγή της BMW X3 xDrive30e (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: από 2.4 l/100 km*, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: από 22,7 kWh/100 km*, εκπομπές COστο μικτό κύκλο: από 56 g/km*, προκαταρτικές τιμές) προγραμματίζεται για το Δεκέμβριο.

«Η BMW X5 και η BMW X3 είναι αυτή τη στιγμή από τα best-seller της BMW στην Αμερική. Πιστεύουμε ότι οι plug-in υβριδικές εκδόσεις θα είναι εξ ίσου δημοφιλείς στους πελάτες», συνέχισε ο Flor.

Από την αρχή της χρονιάς, το BMW Group έχει επενδύσει άλλα δέκα εκατομμύρια δολάρια στη παραγωγή plug-in υβριδικών μοντέλων. Επιπλέον 225 εργαζόμενοι στη συναρμολόγηση οχημάτων εκπαιδεύτηκαν στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων μοντέλων και προστέθηκαν στο ήδη εξειδικευμένο προσωπικό του εργοστασίου. 

Διεθνές δίκτυο παραγωγής μπαταριών.

Το BMW Group διαθέτει αυτή τη στιγμή τρεις εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών: στο Competence Centre για E-drive Production του εργοστασίου του BMW Group στο Dingolfing (Γερμανία), στο Εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg (ΗΠΑ) και στο Εργοστάσιο Κινητήρων της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive (BBA). Το BMW Group κατασκευάζει επίσης μπαταρίες για την τοπική παραγωγή αυτοκινήτων σε συνεργασία με εταίρο στην Ταϊλάνδη. Το κέντρο έρευνας μπαταριών και το πιλοτικό εργοστάσιο του BMW Group βρίσκονται στο Μόναχο.

Το εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg διπλασιάζει την παραγωγή μπαταριών gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: