Το ελαστικό MICHELIN Pilot Sport 4S* εξοπλίζει τα νέα μοντέλα της BMW X3 M και X4 M

Η BMW επέλεξε το MICHELIN Pilot Sport 4S* για να εξοπλίσει τα νέα μοντέλα υψηλών επιδόσεων X3 M και X4 M, με 21 ίντσες. Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι για την παγκόσμια παρουσίαση στον Τύπο αυτών των νέων μοντέλων, η BMW επέλεξε αποκλειστικά το MICHELIN Pilot Sport 4S*.

Τα νέα μοντέλα BMW X3 M και X4 M Competition, που κυκλοφορούν με ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών, θα είναι εξοπλισμένα με τα ελαστικά υπερ-υψηλών επιδόσεων MICHELIN Pilot Sport 4S* σε διαστάσεις 255 / 40ZR21 102Y για τους μπροστινούς τροχούς και 265 / 40ZR21 105Y για τους πίσω τροχούς. Τα ελαστικά περιλαμβάνουν μια σειρά από τεχνολογίες της Michelin, όπως πέλμα που ενσωματώνει διαφορετικές γόμες και ενισχυμένο σκελετό με αραμίδη. Φέρουν σήμανση με αστέρι (*) που υποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο ελαστικό MICHELIN σχεδιάστηκε ειδικά για μοντέλα της BMW.

Η Michelin διατηρεί μία μακρά και επιτυχημένη σχέση με τη BMW M, έχοντας σχεδιάσει τα ελαστικά για πολλά από τα προηγούμενα μοντέλα της μάρκας1. Τα ελαστικά αυτά είναι αποτέλεσμα σχεδόν τριών ετών ανάπτυξης από τη BMW M και τη Michelin. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας κατασκευάστηκαν και δοκιμάστηκαν περίπου 800 πρωτότυπα ελαστικά και 1.400 ελαστικά που χρησιμοποιήθηκαν σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο Nurburgring της Γερμανίας, στο Miramas και στο Ladoux της Γαλλίας, για να διασφαλίσουν ότι τα ελαστικά διαθέτουν τις επιδόσεις που απαιτούν οι μηχανικοί της BMW M.

Τα μπροστινά ελαστικά διαθέτουν την τεχνολογία Tri-compound της Michelin και τα πίσω ελαστικά την τεχνολογία bi-compound. Αρχικά αναπτύχθηκαν για ελαστικά αγώνων αντοχής, με τεχνολογία που ενσωματώνει πολλαπλά μείγματα γόμας σε διαφορετικές περιοχές του πέλματος για να φτάσουν τις επιδόσεις στα άκρα. Για παράδειγμα, ο εξωτερικός ώμος παρέχει εξαιρετική πρόσφυση και αντοχή στη φθορά στις στροφές, τα ενδιάμεσα μπλοκ πέλματος μεταβιβάζουν άμεσα και με ακρίβεια τις εντολές από το τιμόνι στο δρόμο και ο εσωτερικός ώμος έχει σχεδιαστεί για να εξαλείφει τον κίνδυνο της υδρολίσθησης και να προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση και φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Κατά την ανάπτυξη των ελαστικών, οι μηχανικοί της BMW M ζήτησαν από τη Michelin ελαστικά που να προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση σε στεγνό οδόστρωμα, μεγαλύτερη αντοχή και εξαιρετικές επιδόσεις στο φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα, διατηρώντας παράλληλα τη σπορ αίσθηση της BMW M στο τιμόνι. Με δεδομένο ότι οι διαστάσεις των ελαστικών για τον μπροστινό και τον πίσω άξονα είναι παρόμοιες, η Michelin έπρεπε να εστιάσει στο σχέδιο πέλματος και τα μείγματα γόμας.

Ο συνδυασμός αυτών των τεχνολογιών σημαίνει ότι τα ελαστικά MICHELIN Pilot Sport 4S* προσφέρουν ισορροπημένες επιδόσεις ως προς την πρόσφυση, την άνεση, την ασφάλεια και φυσικά την οδηγική απόλαυση. Έτσι, ανταποκρίνονται πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις της BMW M ενώ είναι κατάλληλα και για καθημερινή χρήση στο δρόμο.

Κατά την ανάπτυξη των ελαστικών, οι μηχανικοί της Michelin επικεντρώθηκαν στη βελτίωση των διαφορετικών  χαρακτηριστικών επιδόσεων, χωρίς συμβιβασμούς. Ο οδηγός των BMW X3 M και X4 M με ελαστικά MICHELIN Pilot Sport 4S* μπορεί να απολαμβάνει την εμπειρία οδήγησης, γνωρίζοντας ότι τα ελαστικά του παρέχουν μέγιστη ασφάλεια και διάρκεια ζωής, ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες χρήσης.

Το ελαστικό MICHELIN Pilot Sport 4S* εξοπλίζει τα νέα μοντέλα της BMW X3 M και X4 M gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: