Το «ευχαριστώ» μιας γυναίκας στην ομάδα ΔΙΑΣ: Βοήθησαν ανάπηρο άνδρα να ξανασταθεί στο αμαξίδιό του

Στην καθημερινότητα βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη και ειδικά στους ηλικιωμένους, αναφέρει σε μήνυμα της η ΕΛΑΣ

Μόλις έξι λεπτά χρειάστηκαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ για να βρεθούν στο πλευρό μιας γυναίκας που ζητούσε τηλεφωνικά βοήθεια για τον ηλικιωμένο πατέρα της ο οποίος είχε πέσει στο πάτωμα και αδυνατούσε να τον σηκώσει.

Το περιστατικό δημοσίευσε η ΕΛΑΣ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αστυνομικοί βοήθησαν  την γυναίκα να σηκώσει τον ανάπηρο πατέρα της, που είχε πέσει από το αμαξίδιο η οποία στη συνέχεια ένιωσε την ανάγκη να καλέσει και πάλι την ΕΛ.ΑΣ. και να ευχαριστήσει την Άμεση Δράση για τη συνδρομή της.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ

Το πρωί της περασμένης Τρίτης, η κα. Μαρία, τηλεφώνησε στο 100.
Ήταν αναστατωμένη, επειδή χρειαζόταν βοήθεια για τον ηλικιωμένο πατέρα της που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα υγείας. Είχε πέσει στο πάτωμα και δεν μπορούσε να σηκωθεί, λόγω της μεγάλης σωματικής του διάπλασης, ενώ η κόρη του ήταν αδύνατο να τον βοηθήσει.
Η αστυνομικός που διαχειριζόταν την κλήση, την καθησύχασε και άνοιξε κάρτα στο κέντρο επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α. για «παροχή βοήθειας».
Σε 6 λεπτά, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με κωδικό Δ 110 — 1 βρισκόταν κάτω από το σπίτι τους και συνάντησαν την καλούσα. Δύο από αυτούς, ανέβηκαν μαζί της στο διαμέρισμα και τον βοήθησαν να σταθεί στο αναπηρικό αμαξίδιο.
Αφού διαβεβαιώθηκαν πως είναι καλά, αποχώρησαν για να συνεχίσουν τη βάρδιά τους.
Η κα. Μαρία, την ίδια μέρα, πήρε ξανά τηλέφωνο στην Άμεση Δράση για να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς.
Μπορεί να φαίνεται κάτι απλό, αλλά ήταν το πρόβλημα ενός συμπολίτη μας.
Στην καθημερινότητα βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη και ειδικά στους ηλικιωμένους, που στα μάτια τους βλέπουμε τους γονείς μας.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: