Το cargo παντελόνι και η cargo φούστα είναι πάλι στη μόδα – 12 items για να τα αγαπήσεις και εσύ

Το cargo παντελόνι και η cargo φούστα είναι πρακτικά, μπορούν όμως να γίνουν και κομψά!

Δεν υπάρχουν πολλές τάσεις της δεκαετίας του ’90 που έχουν καταφέρει να επιστρέψουν και να μείνουν για τόσο πολύ στο προσκήνιο σαν τις cargo φούστες και τα cargo παντελόνια. Η cargo φούστα ήταν συνηθισμένο item στο κόκκινο χαλί και την βλέπαμε φορεμένη πάνω στις tween pop stars – με wedge thong sandals φυσικά. Πάρε για παράδειγμα τις Destiny’s Child και τις TLC, οι οποίες σπάνια αποχωρίζονταν αυτό το camouflage print.

Το hero piece της άνοιξης του 2022

Τα cargos έκαναν comeback στην πασαρέλα το 2019. Η συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας του οίκου Prada για παράδειγμα, περιλάμβανε νάιλον φούστες σε midi μήκος με πολλές τσέπες, συνδυασμένες με μποτάκια και χρωματιστά πλεκτά (να θυμίσουμε πως η Miuccia Prada χρησιμοποίησε το νάιλον ύφασμα στο iconic Vela backpack του 1984).

Στις SS22 πασαρέλες, είδαμε τα cargo pants σε πολλές παραλλαγές, σε strawberry pink στον ιταλικό οίκο Blumarine, χαμηλοκάβαλα και συνδυασμένα με cropped top στους οίκους Tom Ford, Stella McCartney και Balmain.

Το cargo παντελόνι και η cargo φούστα είναι πάλι στη μόδα – 12 items για να τα αγαπήσεις και εσύ

Με αυτήν την εμφάνιση η Kim Kardashian κάνει και πάλι επίκαιρο το camo μοτίβο των 00s

Η σιλουέτα έγινε επίσης περιζήτητη στην αγαπημένη εφαρμογή αγορών της Gen-Z, το Depop. Σύμφωνα με την πλατφόρμα, οι αναζητήσεις για cargo skirts είχαν άνοδο 204% από τα μέσα Δεκεμβρίου 2021 έως τις αρχές Ιανουαρίου 2022. Οι καταχωρήσεις γι’ αυτήν την φούστα δεκαπλασιάστηκαν επίσης – υπάρχουν μέχρι στιγμής πάνω από 7.000 καταχωρήσεις με το label «cargo skirt»-.

Όσον αφορά τα cargo pants, celebrities όπως η Rihanna, η Emily Ratajkowski και η Zendaya επέδειξαν πόσο glamorous σύνολα μπορούν να δημιουργήσουν αυτά τα χρηστικά παντελόνια. Η Rihanna για παράδειγμα επίλεξε ένα cargo παντελόνι από τον οίκο Celine και το συνδύασε με ένα έντονο πορτοκαλί φούτερ από τον ίδιο οίκο, ένα χνουδωτό ασορτί τζάκετ, ένα statement παλτό και Gucci & Balenciaga pumps.

Πώς να φορέσεις και εσύ τα cargos με επιτυχία

Φόρεσε τις cargo φούστες και τα cargo παντελόνια με μικρές shoulder bags, crop tops και vintage items. Εναλλακτικά, μπορείς να τα συνδυάσεις και με chunky πλεκτά ή με φούτερ και lace up μποτάκια όπως η Bella Hadid.

Κάνε κλικ στη gallery που ακολουθεί για να δεις τα 12 κομμάτια που ξεχώρισα για εσένα.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @bellahadid

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: