To Bridgestone Potenza Race καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε δοκιμή ελαστικών πίστας του Auto Bild Sportscars

Το semi slick ελαστικό Bridgestone Potenza Race που κυκλοφόρησε πρόσφατα προκαλεί ήδη μεγάλη εντύπωση στους ειδικούς της βιομηχανίας ελαστικών, αφού αντιμετώπισε κατά πρόσωπο τους ανταγωνιστές του στη δοκιμή ελαστικών πίστας του Auto Bild Sportscars φέτος το καλοκαίρι και κατέκτησε την κορυφή του ομίλου, διεκδικώντας την συνολική νίκη.

Οι κριτές της δοκιμής συνόψισαν τους λόγους πλασαρίσματος του Potenza στην πρώτη θέση ως εξής «σχεδόν τέλεια χαρακτηριστικά χειρισμού, απόδοση που πλησιάζει το επίπεδο ενός λείου ελαστικού, ακρίβεια στο τιμόνι, ικανότητα δημιουργίας πλευρικών δυνάμεων υψηλού επιπέδου, μεγάλα όρια και αντοχή.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οι κριτές εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τις επιδόσεις που προσφέρει το Bridgestone Potenza Race, επισημαίνοντας ότι τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα πρόσφυσης ήταν σχεδόν συγκρίσιμα με τα επίπεδα ενός εξολοκλήρου slick ελαστικού, παράλληλα με ακρίβεια στο τιμόνι, άλλο ένα μεγάλο θετικό για το νέο semi slick ελαστικό της Bridgestone.

Οι κριτές επισήμαναν επίσης την εξαιρετική απόδοση στο φρενάρισμα που επιδεικνύει το Bridgestone Potenza Race, καθώς παρέχει εξαιρετική επιβράδυνση, ικανή να σταματήσει «σημαντικά νωρίτερα από τα ελαστικά του δρόμου». Συνοψίζοντας τη δοκιμή, ο Guido Naumann του Auto Bild Sportscars πρόσθεσε: «Η απόδοση σε στεγνό του Potenza Race είναι εκπληκτική – πρόσφυση, ακρίβεια στο τιμόνι– όλα πολύ κοντά σε ένα πραγματικό αγωνιστικό slick».

Το νικηφόρο αποτέλεσμα έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης επιτυχίας του Bridgestone Potenza Race σε ανεξάρτητες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τον TÜV SÜD, όπου το νέο semi-slick ελαστικό έδωσε τον ταχύτερο χρόνο γύρου  και το καλύτερο φρενάρισμα στο στεγνό  – σε όλα μπροστά από τους βασικούς ανταγωνιστές του στην πίστα , σε συνδυασμό με εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής στην πίστας .

Το ολοκαίνουργιο Potenza Race δημιουργήθηκε για τους λάτρεις της πίστας που θέλουν κορυφαίες επιδόσεις για να ξεπεράσουν τα όριά τους, και αποτελεί την τελευταία προσθήκη της εμβληματικής σειράς, υπέρ υψηλών επιδόσεων, Potenza της Bridgestone. Είναι ένα semi-slick ελαστικό, που φέρει έγκριση για χρήση σε δημόσιο δρόμο, αλλά επιδόσεις με έμφαση σε πίστα.

Εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ευρώπη και είναι το πρώτο ελαστικό για track days της Bridgestone, αποκλειστικά για την αγορά της αντικατάστασης, διαθέσιμο σε 13 δημοφιλείς διαστάσεις ζάντας μεταξύ 17 και 20’’.

 

 

To Bridgestone Potenza Race καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε δοκιμή ελαστικών πίστας του Auto Bild Sportscars gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: