Το BMW Group και βάζει τέλος στην αγωνία των ημιαγωγών- Υπέγραψε συμφωνία με κατασκευαστές chip

Το BMW Group υπέγραψε την πρώτη μεγάλη συμφωνία με κατασκευαστές chip για να εξασφαλίσει την προμήθεια ημιαγωγών. Ήδη υπέγραψε με τον προμηθευτή microchip υψηλής τεχνολογίας INOVA Semiconductors και την Globalfoundries, έναν κατασκευαστή ημιαγωγών με πολλές δυνατότητες και χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία εγγυάται στο BMW Group την παροχή αρκετών εκατομμυρίων microchips το χρόνο. Τα microchips θα χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία ISELED smart LED που αναπτύχθηκε από κοινού με το BMW Group, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην BMW iX ενώ θα επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα. Οι παραδόσεις της BMW iX στους πελάτες ξεκίνησαν στις αρχές Νοεμβρίου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο  Dr. Andreas Wendt, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος τμήματος Αγορών και Δικτύου Προμηθευτών δήλωσε:

«Ενισχύουμε τη συνεργασία μας με προμηθευτές σε βασικά σημεία στο δίκτυο προμηθευτών και συγχρονίζουμε τον προγραμματισμό της δυναμικότητάς μας απευθείας με κατασκευαστές και δημιουργούς ημιαγωγών. Αυτό βελτιώνει την αξιοπιστία και τη διαφάνεια προγραμματισμού ως προς τις απαιτούμενες ποσότητες για όλους τους εμπλεκόμενους και διασφαλίζει τις ανάγκες μας μακροπρόθεσμα», «Αυτή η πρωτοποριακή συμφωνία σηματοδοτεί το επόμενο λογικό βήμα στη διασφάλιση του εφοδιασμού των εξαρτημάτων μας με ακόμα πιο ισορροπημένο και προληπτικό τρόπο οδεύοντας στο μέλλον».

Το γερμανικό Group «κτίζει» πιο ανθεκτικές συνεργασίες με την αλυσίδα εφοδιασμού . Έτσι θα ανακτήσει με την ισορροπία προσφοράς-ζήτησης για chip στη βιομηχανία αυτοκινήτου ενώ θα επιταχύνει τις προσπάθειες  για την τεχνολογική καινοτομία. Ο  Robert Kraus, CEO της INOVA Semiconductors, δήλωσε ότι :

« Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να εγγυηθούμε την προμήθεια εξαρτημάτων για τους τελικούς πελάτες μας και να εξασφαλίσουμε υψηλή αξιοπιστία προγραμματισμού στους μεγάλους κύκλους παραγωγής chip. Πρόκειται για μία κατάσταση όπου όλοι είναι κερδισμένοι».

«Η GlobalFoundries δεσμεύεται να χτίσει ισχυρότερες σχέσεις με τη βιομηχανία αυτοκινήτου επιδιώκοντας την καινοτομία και την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για chip με πολλά χαρακτηριστικά και δυνατότητες», δήλωσε ο Mike Hogan, ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του τομέα Automotive, Industrial & Multi-market της GlobalFoundries. «Η παρούσα συμφωνία με το BMW Group και την INOVA καταδεικνύει πώς οι εταιρείες συνεργάζονται για την ανάπτυξη καινοτόμας, έξυπνης τεχνολογίας LED για τη νέα BMW iX αλλά και νέων τεχνολογιών με αποδέκτες τα αυτοκίνητα του μέλλοντος».

Αρκετές χιλιάδες ημιαγωγοί ανά αυτοκίνητο

Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, κάθε αυτοκίνητο περιέχει αρκετές χιλιάδες ημιαγωγούς που είναι απαραίτητοι για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτοί εξυπηρετούν διάφορες λειτουργίες, εκτελώντας υπολογισμούς και ελέγχους σε υπολογιστές, αποθηκεύοντας δεδομένα ή ακόμα και να διαχειρίζονται πολλαπλά καθήκοντα ταυτόχρονα. Το μερίδιο των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στα οχήματα προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω στο μέλλον.

Το BMW Group και βάζει τέλος στην αγωνία των ημιαγωγών- Υπέγραψε συμφωνία με κατασκευαστές chip gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: