Το BMW Group και η Daimler AG σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα για την κοινοπραξία υπηρεσιών μετακίνησης

Το BMW Group και η Daimler AG σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα για την κοινοπραξία τους, μετά την έγκριση των αρμόδιων Αρχών του Ανταγωνισμού. Οι Αμερικανικές αρχές ανταγωνισμού ενέκριναν την κοινοπραξία την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου, 2018. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι εμπλεκόμενες αντιμονοπωλιακές αρχές έδωσαν το πράσινο φως για τη νέα κοινοπραξία, στην οποία το BMW Group και η Daimler AG έχουν ίσα μερίδια.

Η κοινοπραξία θα στοχεύσει στη διασφάλιση της προσωπικής ελευθερίας των πελατών στον τομέα της αστικής μετακίνησης. Στο πλαίσιο αυτού του οράματος της μελλοντικής αστικής μετακίνησης, θα δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο υπηρεσιών μετακίνησης, εύκολο στην πρόσβαση, διαισθητικό στη χρήση και επικεντρωμένο στις ανάγκες του χρήστη. Για τις αστικές μετακινήσεις τους, οι πελάτες θα χρησιμοποιούν ένα άριστα συνδεδεμένο και βιώσιμο οικοσύστημα που συνδυάζει υπηρεσίες CarSharing, Ride-Hailing, Parking, Charging και Multimodality από μία πηγή και είναι διαθέσιμο με μερικά κλικ. Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί η πιο ελκυστική, πιο ολοκληρωμένη λύση μετακίνησης για μία καλύτερη ζωή στον συνδεδεμένο κόσμο μας.

Μετά την έγκριση των αρχών του ανταγωνισμού, στόχος είναι η ολοκλήρωση της συναλλαγής μέχρι την 31η Ιανουαρίου, 2019.

Στη συνέχεια, η νέα εταιρία υπηρεσιών μετακίνησης θα παρουσιάσει τα επόμενα βήματα το πρώτο τρίμηνο του 2019, σε συνεργασία με το BMW Group και την Daimler AG.

Η κοινοπραξία θα περιλαμβάνει της εξής δραστηριότητες και υπηρεσίες:

1) Multimodal και on  demand mobility με moovel και ReachNow:

Οι πάνω από έξι εκατομμύρια χρήστες θα επωφεληθούν από την ευφυή και συνεχή συνδεσιμότητα μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών μετακίνησης, όπως carsharing, ενοικίαση ποδηλάτου, ταξί και δημόσια μέσα μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένης κράτησης και πληρωμής. Η multimodal πλατφόρμα θα προσφέρει επίσης εφικτές λύσεις για τις ανάγκες αστικών ιδιωτικών μεταφορών, συμπεριλαμβανομένης μιας υπηρεσίας παροχής οχημάτων.

2) CarSharing με Car2Go και DriveNow:

Τα Car2Go και DriveNow λειτουργούν συνολικά 20.000 οχήματα σε 30 μεγάλες διεθνείς πόλεις. Το CarSharing επιτρέπει καλύτερη αξιοποίηση των οχημάτων και επομένως βοηθά στη μείωση του συνολικού αριθμού οχημάτων στις πόλεις. Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πελάτες ήδη χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες CarSharing.

3) Ride-Hailing με mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi και Beat:

Συνολικά 15.9 εκατομμύρια πελάτες και περίπου 250.000 οδηγοί ήδη χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi (όλες στην Ευρώπη) και Beat (Νότια Αμερική) – που κάνουν την Intelligent Apps GmbH μία από τις κορυφαίες παρόχους ride-hailing σε Ευρώπη και Ν. Αμερική. Καινοτόμες φιλοσοφίες όπως mytaximatch, που επιτρέπει σε άτομα άγνωστα μεταξύ τους να μοιράζονται ένα ταξί με ένα κλικ, συμβάλλουν σημαντικά στη ελάφρυνση της κυκλοφορίας μέσα στις πόλεις.

4) Parking με ParkNow and Parkmobile Group/Parkmobile LLC:

Παρκάρισμα στο δρόμο χωρίς κάρτες και μετρητά ή βοήθεια στην ανεύρεση, κράτηση και πληρωμή χώρου στάθμευσης σε parking: Το Parkmobile ήδη ξεπερνά τα 27 εκατομμύρια πελάτες σε Ευρώπη και Β. Αμερική και προσφέρει ψηφιακές λύσεις στάθμευσης σε πάνω από 1.100 πόλεις. Καινοτόμες, ψηφιακές υπηρεσίες στάθμευσης μειώνουν το χρόνο και την οδήγηση που απαιτείται για την ανεύρεση ενός χώρου parking. Αυτό μειώνει σημαντικά την κυκλοφορία, καθώς τα αυτοκίνητα που ψάχνουν για χώρους στάθμευσης αυτή τη στιγμή αποτελούν το 30% της κυκλοφορίας στο δρόμο.

5) Charging με ChargeNow και Digital Charging Solutions:

Εύκολη πρόσβαση (συμπερ. τοποθεσίας, φόρτισης και πληρωμής) στο παγκοσμίως μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης. Σε συνδυασμό με προνόμια στάθμευσης σε πόλεις, θα υποστηρίξει την επέκταση της ηλεκτροκίνησης, βοηθώντας τους οδηγούς να ενσωματώσουν πιο εύκολα αυτή την τεχνολογία κίνησης στις ανάγκες τους.

Το BMW Group και η Daimler AG σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα για την κοινοπραξία υπηρεσιών μετακίνησης gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: