Το μπέικον είναι τόσο καρκινογόνο όσο και το κάπνισμα


Σε μία σοκαριστική ανακοίνωση πρόκειται σύντομα να προβεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η οποία θα εξισώνει τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, με το τσιγάρο, αναφορικά με τη συμβολή τους στη δημιουργία καρκίνων. Όπως αποκάλυψε μία πηγή στη βρετανική εφημερίδα, η ανακοίνωση που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα θα κατατάσσει τα επεξεργασμένα κρέατα και αλλαντικά στην ίδια κατηγορία με άλλες επιβλαβείς ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως τα τσιγάρα, το αλκοόλ και ο αμίαντος, που έχει επιβεβαιωθεί ότι σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνων.

Το κόκκινο κρέας αναμένεται επίσης να ενταχθεί στην κατηγορία των τροφών που είναι «πιθανώς καρκινογόνα για τους ανθρώπους». Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του βρετανικού συστήματος υγείας NHS Choices, «υπάρχουν πλέον αποδείξεις ότι η κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος σχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου του εντέρου» ενώ προβληματισμό για την αυξημένη κατανάλωση αυτού του είδους τροφών έχει εκφράσει και το Παγκόσμιο Ίδρυμα Ερευνών για τον Καρκίνο.

Την ίδια ώρα, η είδηση για την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχει προκαλέσει ανησυχία στον κλάδο των κτηνοτρόφων και των παραγωγών αλλαντικών, που πιστεύουν εύλογα ότι οι πωλήσεις τους θα υποστούν σημαντικό πλήγμα εάν τα προϊόντα τους κατηγοριοποιηθούν ως καρκινογόνα.


Πηγή - idiva.gr

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: