Το Associated Press κατέγραψε τη συγκινητική μάχη των 56 μικρών ηρώων του νοσοκομείου «Σωτηρία»

Τα διθυραμβικά δημοσιεύματα από διεθνή ΜΜΕ δεν περιορίζονται μόνο στην αντιμετώπιση του κράτους και των πολιτών στην επέλαση του νέου κορονοϊού. Πολλά ήταν τα οδοιπορικά σε νοσοκομεία αναφοράς της Covid-19 που κατέγραψαν την καθημερινή μάχη των ανθρώπων της πρώτης γραμμής

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press επισκέφθηκε το νοσοκομείο Σωτηρία και ανέδειξε την μεγάλη προσπάθεια των 56 φοιτητών και απόφοιτων ιατρικής που ρίχτηκαν εθελοντικά στη μάχη κατά του ιού.

Ειδικότερα 56 απόφοιτοι και φοιτητές ιατρικής έχουν πάρει μέρος εθελοντικά στο πρακτικό πρόγραμμα κατάρτισης που γίνεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και ουσιαστικά καθημερινά καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού βοηθώντας το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press και ο φωτογράφος Θανάσης Σταυράκης βρέθηκαν στο «Σωτηρία» και μίλησαν με τους γιατρούς και τους φοιτητές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου όλα ξεκίνησαν όταν έγινε σαφές πως χρειάζονταν περισσότεροι άνθρωποι για να φέρουν σε πέρας την αποστολή του «Σωτηρία» το οποίο είναι και νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό.

Τα καθήκοντα και η σκληρή εκπαίδευση

«Πέρασαν από αυστηρή εκπαίδευση και τους ανατέθηκαν συγκεκριμένα καθήκοντα και περιφερειακές εργασίες» είπε στο AP η επίκουρη καθηγήτρια και ειδικός μεταδοτικών ασθενειών Γαρυφαλλιά Πουλάκου, που οργάνωσε το  πρόγραμμα με τον καθηγητή ιατρικής και ιατρικής ογκολογίας Κώστα Συρίγο. «Σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να εισέλθουν στην λεγόμενη Κόκκινη Ζώνη με τους ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορονοϊό» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα καθήκοντά τους οι φοιτητές παρακολουθούν μικροεπεμβάσεις, λαμβάνουν δείγματα αίματος και διαχειρίζονται έγγραφα.

Επίσης, συχνά καλούνται να συνομιλήσουν με τους συγγενείς ανθρώπων που νοσηλεύονται με κορονοϊό.

Η 21χρονη Άννα Καραγιαννάκου, φοιτήτρια στο τρίτο έτος στο Πανεπιστήμιο Σαφαρίκ της Σλοβακίας, είπε ότι απέκτησε ζωτικές γνώσεις για το τι σημαίνει να είναι κάποιος γιατρός.

«Παρόλο που δεν μου επιτρεπόταν να βοηθήσω στην θεραπεία ασθενών με κορονοϊό, το είδα ως ευκαιρία παροχής βοήθειας έστω και σε άλλα καθήκοντα αλλά και την απόκτηση εμπειρίας σε μια ιστορική στιγμή συνθηκών κρίσεως, παρόμοιες με τις οποίες δεν θα μπορούσα να συναντήσω ξανά στην ζωή μου» δήλωσε στο AP.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: