Το απόλυτο τρικ για να γίνει πιο εύγευστος ο καφές φίλτρου

O μάγος της μαγειρικής, όπως αποκαλούν συχνά τον Alton Brown, έχει ένα μυστικό για καφέ φίλτρου με απαράμιλλη γεύση.

Ο γνωστός συγγραφέας μαγειρικών βιβλίων αλλά και παρουσιαστής της θρυλικής πια εκπομπής «Good Eats» πίνει το πρωί, όπως και κάθε άλλος άνθρωπος δηλαδή.

Μόνο που ο Alton προσθέτει λίγο χοντρό αλάτι στην του. Για να γίνεται λιγότερο πικρός ο καφές, όπως λέει.

«Το αλάτι όχι μόνο κόβει την πικράδα του καφέ, αλλά εξομαλύνει και την άσχημη γεύση του νερού που έχουμε στο δοχείο. Το αλάτι είναι στην πραγματικότητα καλύτερο στην εξουδετέρωση της πικράδας από τη ζάχαρη», λέει χαρακτηριστικά.

I touched upon this on Good Eats, but I often read about my addition of salt to coffee from fans all the time. So here…

Δημοσιεύτηκε από στις 

Και έχει μάλιστα και τη σωστή αναλογία. Όπως εξηγεί, για κάθε νερού που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε στιγμιαίο καφέ, χρειαζόμαστε δύο κουταλιές της σούπας καφέ και το 1/4 από ένα κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι.

Και το βάζει μέσα στην καφετιέρα, πάνω από τον καφέ.

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: