Το απόγευμα η μεγάλη μάχη για την Pole Position για το Grand Prix στο Silverstone

Στα χθεσινά ανεπίσημα δοκιμαστικά οι Bottas και Sainz έκαναν τους καλύτερους χρόνους. Ευτυχώς στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών (FP2) δεν έπεσε ούτε μια ψίχαλα στην πίστα του Silverstone και οι οδηγοί έκαναν τις δοκιμές τους σε στεγνό οδόστρωμα σε αντίθεση με το FP1 που έβρεχε.

Στο FP2 ο Carlos Sainz έκανε τον καλύτερο χρόνο με την Ferrari του ενώ ο Βρετανός Lewis Hamilton πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση με διαφορά +0.63 του δευτερολέπτου. Λογικό ήταν να αποθεωθεί από τους συμπατριώτες του και να δώσει ελπίδες στην Mercedes για μια νίκη στο Βρετανικό Grand Prix.

Οι ομάδες συγκέντρωσαν πολύτιμα στοιχεία για τον αγώνα της Κυριακής (3.7) αφού η πίστα ήταν στεγνή και το πιθανότερο είναι ο αγώνας να γίνει χωρίς βροχή. Μπορεί ο Sainz να έκανε τον καλύτερο χρόνο όμως ο Charles Leclerc με χρόνο 1.29.404 έκανε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο. Πολύ καλά πήγε ο Lando Norris ενώ ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull Max Verstappen έκανε τον 4ο καλύτερο χρόνο.

Σχεδόν όλα τα μονοθέσια βγήκαν άμεσα στην πίστα για να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, καθώς στο FP1 λόγω των καιρικών συνθηκών οι ομάδες δεν μπόρεσαν να μαζέψουν τα απαραίτητα δεδομένα που αναζητούσαν.

Οι χρόνοι από το FP2

Ο Lewis Hamilton  όπου και να εμφανιζόταν τον αποθέωναν οι Βρετανοί. Λογικό ήταν αφού ο οδηγός της Mercedes έχει τους περισσότερους οπαδούς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τι προηγήθηκε στο Practice 1

Στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών (FP1) ταχύτερος όλων ήταν ο  Valtteri Bottas με την Alfa Romeo. Μισό δευτερόλεπτο πίσω του ήταν ο Lewis Hamilton.

Μόνο που στο Silverstone άρχισε να φυσάει και λίγο μετά ξεκίνησε να βρέχει. Όλα τα μονοθέσια μπήκαν στα πιτς και «φόρεσαν» ενδιάμεσα ελαστικά. Οι μηχανικοί της Pirelli γνώριζαν για τη βροχή και είχαν ενημερώσει τις ομάδες ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις γόμες για βροχή. ‘Όταν η βροχή δυνάμωσε οι επικεφαλής των ομάδων προτίμησαν να κρατήσουν τα μονοθέσια στα υπόστεγα και να μην ρισκάρουν μια έξοδο.

Όταν πέρασε η βροχή βγήκαν τα μονοθέσια για να κάνουν όσου γύρους προλάβαιναν να κάνουν πριν τελειώσει ο χρόνος. Μόνο εννέα πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη χρονομετρημένη προσπάθεια.

Οι χρόνοι από το FP1

Σάββατο 2 Ιουλίου

Ελεύθερες Δοκιμές 3: 14:00–15:00

Κατατακτήριες Δοκιμές: 17:00–18:00

Κυριακή 3 Ιουλίου

Αγώνας: 17:00

Μπορείτε να παρακολουθήσετε live τα δοκιμαστικά αλλά και τον αγώνα από την ΕΡΤ, την Cosmote TV Sport5HD και από την πλατφόρμα F1 TV Pro.

Το απόγευμα η μεγάλη μάχη για την Pole Position για το Grand Prix στο Silverstone gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: