Το αντίσωμα που μπορεί να προστατεύσει από την Covid-19 και μελλοντικούς κορωνοϊούς

Πώς λειτουργεί το αντίσωμα — Ο τρόπος με τον οποίο αδρανοποιεί τα κύτταρα του ιού — Τι αναφέρουν Αμερικανοί ερευνητές για το αντίσωμα

Μπροστά σε ένα σημαντικό εύρημα φαίνεται να βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα που έχει ταυτοποιήσει αντίσωμα το οποίο μπορεί να προστατεύσει τους ανθρώπους από τη νόσο Covid-19, τις μεταλλάξεις της όπως και από άλλους μελλοντικούς κορωνοϊούς.

Σε μια περίοδο που φορείς της υγείας συντάσσουν ομάδα ώστε να προληφθούν μελλοντικοί κορωνοϊοί, ερευνητές από τα πανεπιστήμια Βόρειας Καρολίνας και Ντιούκ διατείνονται ότι έχουν βρει το κλειδί για την αντιμετώπιση τόσο της υφιστάμενης πανδημίας όσο και μελλοντικών εκδηλώσεων ιών.

Πώς λειτουργεί το αντίσωμα

Το αντίσωμα με την ονομασία DH1047, περιορίζει τα κύταρα του ιού και παράλληλα τα αδρανοποιεί.

Είναι αποτελεσματικό τόσο για την αποτροπή της νόσησης όσο και για την αντιμετώπιση του ιού στη φάση της μόλυνσης.

«Το συγκεκριμένο αντίσωμα θα μπορούσε δυνητικά να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υπάρχουσας πανδημίας», εκτιμά ο δρ Μπάρτον Χέινς, διευθυντής του Ινστιτούτου για τα εμβόλια, στο πανεπιστήμιο του Ντιούκ, και συντάκτης της σχετικής έρευνας.

«Το αντίσωμα θα μπορούσε να αποτρέψει και μελλοντικά ξεσπάσματα, όταν κι αν άλλοι κορωνοϊοί ξεπηδήσουν από τα ζώα και προσβάλλουν, στη συνέχεια, ανθρώπους», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Ερευνητές που δημοσίευσαν στις 2 Νοεμβρίου στοιχεία για την πανδημία στο ιατρικό περιοδικό Science Translational Medicine, αναγνώρισαν πάνω από 1.700 αντισώματα κορωνοϊού.

Από αυτή τη συγκέντρωση, 50 αντισώματα κρίθηκαν ικανά να περιορίσουν τόσο την Covid όσο και τον SARS, τον ιό που ξέσπασε στην Ασία και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: