Το 2021 η Volvo στην ελληνική αγορά έκλεισε με 16.5% αύξηση στις πωλήσεις

Η επιτυχία στην αύξηση των πωλήσεων οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρίας. Η Volvo στην Ελλάδα ήρθε πρώτη ανάμεσα στα premium SUV κατηγορίας C με ηλεκτρικό και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης .

Σταθερά αυξητική ήταν η ζήτηση για τα μοντέλα Recharge. Οι ταξινομήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών Volvo αγγίζουν το 50% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας στην Ελλάδα. Το 31% ανήκει στο Volvo XC40 Recharge.

Η Volvo έκλεισε το 2021 με συνολικές ταξινομήσεις 1.715 αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας σε σύγκριση με το 2020 ήταν αυξημένες κατά 16,5% .

Στο ενισχυμένο ενδιαφέρον του κοινού για τα ηλεκτροκίνητα Volvo Recharge συμβάλλουν:

*Το νέο, πιο ισχυρό σύστημα κίνησης και

*Η μεγαλύτερη μπαταρία που διαθέτουν πλέον τα plug-in υβριδικά μοντέλα των σειρών 60 και 90.

Στα καλά αποτελέσματα στις ταξινομήσεις αλλά και στο εξαιρετικό αμιγώς ηλεκτρικό  XC40 Recharge αναφέρθηκε ο κ.Νίκος Γιαννουσάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas: .


Volvo C40 Recharge

«Είμαστε χαρούμενοι για όσα πετύχαμε τη χρονιά που έκλεισε. Προσηλωμένοι στο όραμα της Volvo Cars για το μέλλον της αυτοκίνησης, μετασχηματίζουμε τη λειτουργία μας και προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε την εμπειρία του πελάτη, παρέχοντάς του σύγχρονες υπηρεσίες και προϊόντα που συντελούν σε βιώσιμες μετακινήσεις και εν γένει σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής, με περισσότερο ελεύθερο χρόνο και ηρεμία. Φιλοδοξία της Volvo για το 2022 είναι να ενισχύσουν και άλλο τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης με κορυφαία προϊόντα, αλλά και την εξοικείωση των καταναλωτών με την έννοια της βιωσιμότητας, που είναι βασικός πυλώνας της λειτουργίας μας, το ίδιο σημαντικός με την ασφάλεια».

Το 2022  οι επικεφαλής της Volvo Car Hellas εκτιμούν ότι θα είναι ακόμη καλύτερο. Πρώτον γιατί σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσουν το αμιγώς ηλεκτρικό crossover C40 Recharge (είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες στο volvocars.gr)  και δεύτερο γιατί το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα έχει ομαλοποιηθεί η αγορά από το πρόβλημα που παρουσιάσθηκε στον εφοδιασμό λόγω των ημιαγωγών.

Στη Volvo Car Hellas, εκτιμούν ότι βρίσκονται στην αρχή μιας ακόμη συναρπαστικής χρονιάς. Στο σύνολο του 2021, οι πωλήσεις των Volvo σειράς Recharge, αυξήθηκαν κατά 87% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σχεδόν 1 στα 2 Volvo που ταξινομήθηκαν το 2021 ήταν μοντέλο Recharge, στοιχείο που υποδηλώνει τη μεγάλη απήχηση που έχει η εξηλεκτρισμένη γκάμα της Volvo στους πελάτες. Η διείσδυση της σειράς Recharge στην Ελλάδα, ως ποσοστό των συνολικών πωλήσεων της Volvo, υπερβαίνει κατά πολύ το αντίστοιχο μέσο μερίδιό της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η προτίμηση του ελληνικού κοινού στα μοντέλα Recharge αντανακλάται εμφατικά στην πρώτη θέση που κατέκτησε το Volvo XC40 Recharge ανάμεσα στα premium SUV της κατηγορίας C με ηλεκτρικό και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, αποσπώντας μερίδιο 31% επί των συνολικών πωλήσεων για το 2021.

Στις εταιρικές πωλήσεις

Το 2021 ήταν για τη Volvo μία επιτυχημένη χρονιά και στις εταιρικές πωλήσεις, που σημείωσαν αύξηση κατά 23%, με τα μοντέλα της σειράς Recharge να αυξάνουν τις ταξινομήσεις τους κατά σχεδόν 90% σε σύγκριση με το 2020, αποτελώντας το 61% του συνόλου των εταιρικών πωλήσεων. Όπως προκύπτει από το ιδιαίτερα αυξημένο μερίδιό τους, χάρη και στον μηδενικό ή χαμηλό φόρο χρήσης τους, τα αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά Volvo Recharge αποτελούν ιδανική επιλογή για τους εταιρικούς πελάτες.

Per Hal

Το 2021 η Volvo στην ελληνική αγορά έκλεισε με 16.5% αύξηση στις πωλήσεις gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: