Το 2021 είναι η χρονιά του πιο ρομαντικού φορέματος των 1840s

Το 2021 είναι η χρονιά του πιο ρομαντικού φορέματος των 1840s

Όλη η νοσταλγική διάθεση των μέσων του 19ου αιώνα συγκεντρωμένη σε ένα ρούχο.

Το φόρεμα είναι το κατεξοχήν ρούχο που σχετίζεται με τη θηλυκότητα μίας γυναίκας. Εδώ και πολλούς αιώνες, υφάσματα κάθε είδους, χρώματος και προέλευσης ενώνονταν για να ντυθεί το γυναικείο σώμα, με τις λεπτομέρειες να χαρακτηρίζουν πρώτα απ’ όλα την κοινωνία για την οποία δημιουργήθηκε. Μερικά από αυτά είναι πολύ κλασικά και έντονα χρωματισμένα από τις συνθήκες γύρω τους, ενώ ένα συγκεκριμένο φαίνεται να κάνει την επιστροφή του το 2021 και να αποτελεί μία από τις βασικές τάσεις που θα βλέπουμε στο streetstyle.

Σήμερα, είναι η μέρα που θα μιλήσουμε για το tea dress. Το εν λόγω ρούχο φτιάχτηκε για τον λόγο που ακριβώς περιγράφει το όνομά του. Είναι ένα φόρεμα για τσάι που γνώρισε μεγάλη δημοφιλία στα μέσα του 19ου αιώνα και, συγκεκριμένα, τη δεκαετία του 1840 στην Ευρώπη. Η επιρροή από την Ασιατική ένδυση και τα Ιαπωνικά kimono είναι σαφής και εκείνη την εποχή το προβλεπόμενο ήταν να φοριέται σε εσωτερικό χώρο υπό τη συντροφιά της οικογένειας και των στενών φιλικών προσώπων. Σε εξωτερικούς χώρους, δε θεωρείτο κατάλληλο.

Ως προς το σχέδιο, το tea dress τονίζει τη μέση, δημιουργώντας μία πιο hourglass σιλουέτα με αέρινο τελείωμα, ενώ συνηθίζεται να έχει φουσκωτά μανίκια και να κοσμείται από floral pattern. Μπορείς να το συνδυάσεις πολύ εύκολα με πλεκτό ζακετάκι ή biker jacket για rock αέρα και το ζευγάρι με τα αγαπημένα σου μποτάκια ή ακόμα και με sneakers.

 Αυτά είναι τα 7 items που όλες πρέπει να φορέσουμε κατά τη διάρκεια του 2021

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: