Το 2020 η Bentley Motors έκανε ρεκόρ πωλήσεων

Μπορεί η πανδημία να επηρέασε την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και οι πωλήσεις να μειώθηκαν ωστόσο αύξηση στις πωλήσεις ανακοίνωσε  η Bentley που όλα της τα αυτοκίνητα είναι χειροποίητα αλλά και απλησίαστα για τον κόσμο. Η παραδοσιακή βρετανική εταιρία που απασχολεί 4.000 άτομα στο Crewe έχει μια μεγάλη ιστορία στην ποιότητα κατασκευής  των Bentley.

Με την τεχνογνωσία και την τεχνολογία αιχμής η Bentley είναι μοναδική στην κατασκευή  πολυτελών αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2020 που η παγκόσμια οικονομία κατέρρευσε η  Bentley παρέδωσε 11.206 αυτοκίνητα σε εκλεκτούς πελάτες. Το μοντέλο-κλειδί για την άνοδο πωλήσεων ήταν η ολοκαίνουργια Flying Spur και οι εκλεκτοί πελάτες ήταν Κινέζοι και  Αμερικάνοι. Το 2020 οι πωλήσεις της Bentley ήταν κατά 2% μεγαλύτερη σε σχέση με το 2019.

Για να μην κάνετε όνειρα οι Bentley έχει συγκεκριμένους πελάτες που μπορούν να διαθέσουν από 350.000 και άνω. Μια Flying Spur ZG κοστίζει 353.900 ευρώ ενώ αν θέλετε κάτι περισσότερο μπορείτε να βρείτε ξεκινώντας από 500.000 ευρώ. Βέβαια μπορείτε να ζητήσετε ότι θέλετε. Από το δέρμα που θα έχουν τα καθίσματα μέχρι και το ντιζάιν στις λαβές στις πόρτες.

Δεν είναι  τυχαίο ότι οι αυξημένες  πωλήσεις σημειώθηκαν σε μια χρονιά που η παραγωγή ήταν μειωμένη για μεγάλο διάστημα λόγω της πανδημίας . Το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου για επτά εβδομάδες σταμάτησε η γραμμή παραγωγής αλλά μετά στην επανεκκίνηση και για άλλες εννέα εβδομάδες η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 50% .

Η αμερικανική ήπειρος παρέμεινε η κορυφαία αγορά για τη Bentley, με 3.035 αυτοκίνητα, αύξηση 4% σε σχέση με το 2019.

Πολύ κοντά η Κίνα με 2.880 αυτοκίνητα. Η αύξηση ήταν  εντυπωσιακή . Άγγιξε το 48%. Η ασιατική χώρα υποδέχθηκε θερμά την ολοκαίνουργια Flying Spur, την ίδια στιγμή που οι πωλήσεις της Bentayga παρέμειναν ισχυρές. Τέλος, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού σημείωσε αύξηση 6% έναντι του 2019, με πωλήσεις 1.203 αυτοκίνητων.

Με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης κινήθηκε η Bentley  στην Ευρώπη (-18%), το Ηνωμένο Βασίλειο (-22%) και τη Μέση Ανατολή (-14%), κυρίως λόγω των καθυστερήσεων στην παραγωγή της ολοκαίνουργιας Bentayga. Το στοιχείο αυτό, με την παραγωγή ήδη να έχει εξομαλυνθεί, προϊδεάζει για νέο ρεκόρ πωλήσεων της Bentley το 2021.

Η Bentayga ήταν το μοντέλο που κυριάρχησε στις πωλήσεις της Bentley το 2020, αντιπροσωπεύοντας το 37% αυτών. Μεγάλο όγκο των πωλήσεων της Bentayga αντιπροσώπευε το απερχόμενο μοντέλο. Ακολούθησε η Continental GT (24%) και η GT Convertible (15%). Όμως, τη διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές έκανε η ολοκαίνουργια Flying Spur, η οποία από τον Οκτώβριο έδωσε περαιτέρω ώθηση στη μάρκα καθώς πλέον εξοπλίζεται και με έναν κινητήρα V8 υψηλής απόδοσης.

Το προηγούμενο έτος πωλήσεων ρεκόρ της Bentley ήταν το 2017, με 11.089 αυτοκίνητα. Σημειώνεται ότι η Bentley έκλεισε το 2020 με παρουσία σε 67 χώρες, μέσω 237 εμπόρων λιανικής.

 

 

 

Το 2020 η Bentley Motors έκανε ρεκόρ πωλήσεων gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: