Tips για να φοράς με άνεση ψηλά τακούνια

Αρχικά πρέπει να βρεις το σωστό νούμερο στα παπούτσια. Συχνά συμβαίνει ότι και με το σουτιέν, είναι πολύ πιθανό δηλαδή να νομίζεις ότι φοράς σωστό νούμερο αλλά να είναι τελείως λάθος. Η πατούσα αλλάζει και μπορεί να μεγαλώσει τόσο ώστε να αλλάξεις νούμερο, επομένως μην ζητάς επίμονα το 38, ίσως σε αυτή τη φάση να θες το 39. Συνυπολόγισε και τις φόρμες των παπουτσιών που αλλάζουν από brand σε brand και την επόμενη φορά που θα θες να αγοράσεις ψηλοτάκουνα, μη βαρεθείς να δοκιμάσεις.

Φυσικά και το τακούνι παίζει ρόλο. Όσο πιο χοντρό τόσο το καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση όμως, -λεπτό ή χοντρό τακούνι- να θυμάσαι ότι μέχρι 10.5 πόντους μπορείς να φορέσεις άνετα χωρίς να υπάρχει φιάπα στο μπροστινό μέρος για να φέρει την ισορροπία.

Έχε πάντα κατά νου ότι όλα τα τακούνια δεν είναι για όλες τις ώρες. Αν ξέρεις ότι μπορείς να κάτσεις, να ξεκουραστείς, τότε πιο εύκολα επιλέγεις ένα λεπτό, πολύ ψηλό τακούνι, διαφορετικά το mid-heel και μάλιστα όχι πολύ λεπτό είναι ιδανική επιλογή.

Τέλος, καλό είναι να έχεις επίγνωση του τύπου της πατούσας σου. Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο ή αστείο αλλά όντως το coup de pied και η καμάρα διαφέρει αρκετά από άνθρωπο σε άνθρωπο και δεν είναι καθόλου κακό να συμβουλευτείς έναν ειδικό, έτσι ώστε να μειώσεις τον πόνο και να μην καταπονείς τα πόδια σου. Αυτό θα σε βοηθήσει με όλα τα παπούτσια και φυσικά σε διευκολύνει με τα ψηλοτάκουνα. Ίσως σου προτείνει πάτους ή σου δώσει κάποια συμβουλή που θα λύσει το πρόβλημά σου.

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/streetstylemood

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: