Την Τρίτη απολογείται ο Γερμανός κατάσκοπος

Την Τρίτη απολογείται ο Γερμανός κατάσκοπος

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή ο 72χρονος Γερμανός κατάσκοπος, που συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στα Αρμόλια Χίου…
γιατί τα τρία τελευταία φωτογράφιζε στρατόπεδα στη Χίο και εγκαταστάσεις κοινωφελών Οργανισμών και παρέδιδε το υλικό σε Τούρκους,
Η ΕΥΠ φαίνεται να γνώριζε τη δράση του Γερμανού και είχε ενημερώσει την αστυνομία του νησιού, η οποία προσπαθούσε να συγκεντρώσει στοιχεία για να τον συλλάβει.

Οι που τον παρακολουθούσαν, διαπίστωσαν ότι ο συνταξιούχος από τη που διέμενε τα τέσσερα τελευταία χρόνια στη Χίο, συναντούσε διάφορα άτομα σε πολυσύχναστα σημεία και τους παρέδιδε τις φωτογραφίες που τραβουσε.

Η του 72χρονου έγινε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Μαστιχοχωρίων, οι οποίοι τον εντόπισαν λίγες ώρες μετά τη φωτογράφιση που είχε κάνει σε στρατόπεδο της περιοχής.

Σε έρευνα που έγινε στην του στο νησί, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρία laptop, δύο φωτογραφικές μηχανές, 14 κάρτες μνήμης, πέντε usb sticks, πέντε τουριστικοί χάρτες της Χίου, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική .

Οι ελληνικές Αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι ο Γερμανός εργαζόταν για περισσότερα από τρία χρόνια για λογαριασμό των Τούρκων, οι οποίοι του προσέφεραν 500 ως 1.500 για να τους παραδίδει φωτογαφίες των στρατοπέδων του νησιού.

Την Τρίτη απολογείται ο Γερμανός κατάσκοπος Την Τρίτη απολογείται ο Γερμανός κατάσκοπος

Την Τρίτη απολογείται ο Γερμανός κατάσκοπος

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: