Την Τετάρτη στις «360⁰»: Η διαμάχη για τη φαρμακευτική κάvvαβη… (trailer)

Δείτε στην εκπομπή «360» με τη Σοφία Παπαϊωάννου, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις  24:00, στον Alpha: Η διαμάχη για τη φαρμακευτική κάvvαβη…

Μητέρες με παιδιά που πάσχουν από βαρύ επιληπτικό σύνδρομο ή αυτισμό, ασθενείς που βασανίζονται από αβάσταχτους πόνους ή ταλαιπωρούνται από χρόνιες παθήσεις. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν διστάζουν να κάνουν χρήση παρασκευασμάτων φαρμακευτικής κάvvαβηs.

Με αφορμή το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας φαρμακευτικής κάvvαβηs, οι «360°» συνάντησαν ασθενείς και συγγενείς αρρώστων που αγοράζουν παράνομα σκευάσματα κάvvαβηs, μέσα από το διαδίκτυο ή από λέσχες του εξωτερικού και τα χρησιμοποιούν χωρίς καθοδήγηση γιατρού και χωρίς κάποιον έλεγχο από τις αρχές.

Η Σοφία Παπαϊωάννου καταγράφει πώς η απόγνωση για τη βαριά κατάστασή τους, η επιθυμία να βοηθήσουν τα άρρωστα παιδιά τους ή τους συγγενείς τους, τους οδήγησε να ψάξουν οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει, έστω και μέσα από παράνομες διαδικασίες.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η έλλειψη πλαισίου στην Ελλάδα και οδηγιών για τα παρασκευάσματα κάvvαβηs οδηγεί στη δημιουργία εντυπώσεων για ιδιότητες της κάvvαβηs που δεν έχουν αποδειχτεί επιστημονικά. Αποτέλεσμα, κάποιοι ασθενείς να προβαίνουν σε αυτο-θεραπεία με κάvvαβη, αγνοώντας τις ιατρικές οδηγίες και ρισκάροντας σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Πριν μερικές μέρες, ξαναήρθε στην επικαιρότητα το θέμα της νομιμοποίησης της φαρμακευτικής κάvvαβηs στην Ελλάδα. Το περασμένο καλοκαίρι «πέρασε» νόμος που επέτρεψε την κυκλοφορία ορισμένων σκευασμάτων φαρμακευτικής κάvvαβηs στην ελληνική αγορά, ενώ σύντομα αναμένεται νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της καλλιέργειάς της και στη χώρα μας. Η κίνηση αυτή έχει διχάσει τους επιστήμονες.

Κάποιοι αναγνωρίζουν την ανάγκη ύπαρξης ενός πλαισίου, ενώ άλλοι προειδοποιούν για τους πιθανούς κινδύνους που θα επέφερε η εφαρμογή του νόμου, χωρίς αυστηρούς περιορισμούς.

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: