Την Πέμπτη το πρώτο ραντεβού Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόϊκας

Την Πέμπτη το πρώτο ραντεβού Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόϊκας

Η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα την Πέμπτη, 4 Απριλίου στις 10:00 το πρωί.
Το ραντεβού θα εγκαινιάσει τον δεύτερο κύκλο της πρώτης τριμηνιαίας αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας για το 2013 η οποία θα οδηγήσει, αν όλα πάνε καλά, στην έγκριση της αντίστοιχης δόσης ύψους 6 δισ. από την ΕΕ και το ΔΝΤ.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόθεση των επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) είναι να παραμείνουν στην Αθήνα τουλάχιστον δέκα ημέρες.

Παράλληλα παραμένει η εκκρεμότητα της εκταμίευσης της δόσης του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ.


Η δόση αυτή έχει εγκριθεί σε πολιτικό επίπεδο από το Eurogoroup του Δεκεμβρίου του 2012, ωστόσο η τρόικα έκρινε (κατά το διάστημα 3-13 Μαρτίου όταν είχε βρεθεί στην ) ότι η χώρα μας δεν εκπλήρωσε τις προαπαιτούμενες ενέργειες, κυρίως αυτήν της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου (οργανογράμματα -εφεδρεία -κινητικότητα -υποχρεωτικές αποχωρήσεις).

Μετά την αποχώρηση της τρόικας τον Μάρτιο η πιθανότερη ημερομηνία έγκρισης ήταν σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους η συνεδρίαση του Euro Working Group στις 4 Απριλίου στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μια τέτοια απόφαση δεν αναμένεται την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, αλλά σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του ίδιου οργάνου.

Έτσι φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να αναμένει την έγκριση της δόσης στο άτυπο της 12ης Απριλίου στην Ιρλανδία.


Με δεδομένο ότι το επόμενο προγραμματισμένο Εurogroup θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 13 Μαΐου, κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η υπόθεση δόση θα μπορούσε να διευθετηθεί από μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, ενδεχομένως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.
lay-out.gr
Την Πέμπτη το πρώτο ραντεβού Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόϊκας Την Πέμπτη το πρώτο ραντεβού Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόϊκας

Την Πέμπτη το πρώτο ραντεβού Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόϊκας

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: