Την Πέμπτη ο Β.Βενιζέλος στην προανακριτική

Την Πέμπτη ο Β.Βενιζέλος στην προανακριτικήΟλοκληρώθηκε στην Προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η κατάθεση του Λεωνίδα Γιαννικόπουλου, συνεργάτη του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

Το ενδιαφέρον των μελών της Προανακριτικής επικεντρώθηκε στα όσα είχε αναφέρει ο κ. Γεωργακόπουλος ότι ο κ. Γιαννικόπουλος ήταν το που τον είχε ενημερώσει σχετικά με ένα άτομο που τον είχε προσεγγίσει και ζητούσε ένα εκατομμύριο αμοιβή για να παραδώσει κατάλογο με φοροφυγάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιαννικόπουλος παρά τις επίμονες ερωτήσεις των μελών της Προανακριτικής δήλωσε αδυναμία να θυμηθεί περισσότερα στοιχεία πέρα από το ότι το άτομο αυτό τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του στο Οικονομικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιαννικόπουλος επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γεωργακόπουλο, πριν καταθέσει στην Προανακριτική.

Αύριο στην Προανακριτική Επιτροπή έχει κληθεί να καταθέσει ο Σταύρος Παπασταύρου το όνομα του οποίου φέρεται να εμπλέκεται στον λογαριασμό των 550 εκ. δολαρίων.

Την Πέμπτη έχει ζητήσει να καταθέσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος .

Τέλος να σημειωθεί ότι έγινε δεκτό το αίτημα του βουλευτή του και μέλους της Προανακριτικής Σπύρου Χαλβατζή, να μην προσδιοριστεί για την ερχόμενη εβδομάδα η κατάθεση του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να παραβρίσκεται στη συνεδρίαση ενόψει του συνεδρίου του κόμματός του.

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: