Την Παρασκευή στο VICE: «Από τον Πόνο στη Δράση» (trailer)

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, στις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Από τον Πόνο στη Δράση».

Το ελληνικό γραφείο του VICE συνομίλησε με άτομα τα οποία έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους στην άσφαλτο και έχουν μετατρέψει τον πόνο σε πείσμα. Σκοπός τους είναι να αλλάξουν τα δεδομένα της οδικής ασφάλειας στη χώρα, μέσα από την ενημέρωση, την εκπαίδευση, την αναμόρφωση των νόμων και της αντιμετώπισης της πολιτείας στο θέμα.

Το πρώτο εννεάμηνο του 2018, 496 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε πάνω από 8 χιλιάδες τροχαία συμβάντα. Τη δεκαετία 2010-2017, ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τις 7 χιλιάδες – σχεδόν 3 συμπολίτες μας τη μέρα, πέθαιναν στην άσφαλτο. Παρότι τα στατιστικά δείχνουν μείωση των συμβάντων στα χρόνια της κρίσης, καθώς επιστρέφει η κίνηση στους δρόμους, επιστρέφουν και οι απώλειες.

Ο Δημήτρης Μπούνιας επισκέφτηκε τη Βάσω Μυλωνά, η οποία μετά την απώλεια του γιου της Πάνου, δημοσιογράφου αυτοκινήτου και λάτρη των αγώνων, ίδρυσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Δεκατρία χρόνια μετά, το Ινστιτούτο είναι ίσως ο σημαντικότερος μη κρατικός φορέας οδικής ασφάλειας στη χώρα, έχοντας εκπαιδεύσει πάνω από 150.000 παιδιά. Παράλληλα, έχει αποκτήσει διεθνές κύρος, φτάνοντας να γίνει συμβουλευτικό όργανο του ΟΗΕ.

Ακόμη, στην κάμερα του VICE μίλησαν μέλη του Πανελλαδικού Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα», ο οποίος αποτελείται από άτομα τα έχουν χάσει συγγενικά τους πρόσωπα στην άσφαλτο (στην πλειονότητά τους πρώτου βαθμού) και αναδεικνύει σοβαρότατα ελλείμματα, αδυναμίες της νομοθεσίας και απόδοσης της δικαιοσύνης μετά από τροχαία συμβάντα. Επίσης, προσφέρει ένα δίκτυο συμπαράστασης σε όσους θρηνούν θύματα.

Παρουσίαση / Παραγωγή: Δημήτρης Μπούνιας
Κάμερα: Τάσος Σκαρής, Νίκος Βλαχάκης, Δημήτρης Ζιβόπουλος
Ηχοληψία: Βασίλης Ζαμπίκος, Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος
Μοντάζ: Μαρία Κουνάβη

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: