Την παντρεύτηκε και της έγραψε τα πάντα κι εκείνη τον εγκατέλειψε – Ο Άρειος Πάγος την ανάγκασε να τα επιστρέψει όλα

Την παντρεύτηκε, της έγραψε τα ακίνητα και αυτή τον εγκατέλειψε! Τώρα το δικαστήριο την αναγκάζει να τα επιστρέψει.

Ένας Έλληνας συνταξιούχος παντρεύτηκε μια αλλοδαπή 41 ετών με δύο παιδιά, στην οποία έγραψε τα ακίνητα και τα χρήματά του. Όταν εκείνος αρνήθηκε να της γράψει κι άλλα, η γυναίκα εγκατέλειψε τη συζυγική εστία και συνήψε σχέση με Ελληνογερμανό.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Αρείου Πάγου διέγνωσε «βαριά αχαριστία» και υποχρέωσε τη γυναίκα από την Αλβανίδα να επιστρέψει όλη την ακίνητη περιουσία που της είχε δωρίσει όταν ήταν παντρεμένοι.

Η ιστορία

Σε ηλικία 67 ετών, αφού πήρε τη σύνταξή του από τη Γερμανία που είχε πάει μετανάστης και εργαζόταν ως μηχανικός, επέστρεψε σε νησί του Ιονίου Πελάγους που ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα του, για να χαρεί τα δύο παιδιά που είχε. Εκεί εκμεταλλευόταν ατομική επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων, ωστόσο παρουσίασε προβλήματα υγείας.

Έτσι, προσέλαβε 41χρονη οικιακή βοηθό από την Αλβανία η οποία ήταν διαζευγμένη και είχε αφήσει στη χώρα της δύο παιδιά.

Σύντομα μεταξύ τους αναπτύχθηκε ερωτική σχέση και τον Μάιο του 2001, όταν ήταν πλέον 69 ετών, την παντρεύτηκε. Δύο χρόνια μετά, το 2003, με συμβολαιογραφική πράξη, τής δώρισε σπίτι 231 τ.μ. επί οικοπέδου 462 τ.μ., με μελλοντική δυνατότητα δόμησης ακόμη 184 τ.μ., ενώ ο ίδιος κράτησε εφ’ όρου ζωής την επικαρπία.

Στο συμβόλαιο περιελήφθη όρος ότι η δωρεά γίνεται από ιδιαίτερο ηθικό καθήκον και από λόγους ευπρέπειας και ότι δεν θα μπορεί να ανακληθεί εκτός από τις περιπτώσεις: 1) Εγκατάλειψης συζυγικής στέγης, 2) παράλειψης φροντίδας και περιποίησης, 3) απαίτησης για παραχώρηση με δωρεά και άλλου περιουσιακού στοιχείου, 4) για τις αιτίες που αναφέρονται στα άρθρα 505 και 506 Α.Κ. και 5) σε περίπτωση διαζυγίου από υπαιτιότητα της συζύγου.

Στη συνέχεια ο Έλληνας συνταξιούχος εισήγαγε συνάλλαγμα 150.000 ευρώ από τη Γερμανία και έβγαλε οικοδομική άδεια στο όνομα της συζύγου του προκειμένου με δικά του χρήματα να ανεγείρει στο υπόλοιπο του οικοπέδου τριώροφη οικοδομή. Από εκείνη τη στιγμή η 41χρονη άρχισε να του ασκεί πιέσεις.

Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες, «προκειμένου πάντα να την ευχαριστεί, παραχώρησε το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου για την εγκατάσταση των δύο παιδιών της από τον πρώτο γάμο της στην Αλβανία και παράλληλα την εκμετάλλευση και είσπραξη του μισθώματος από τα δύο μικρά διαμερίσματα του ισογείου», ενώ ο ίδιος συντηρούσε τα παιδιά της. Ο πρώην μετανάστης εισήγαγε από τη Γερμανία και πάλι συνάλλαγμα, αυτή τη φορά ύψους 400.000 ευρώ, ενώ πούλησε και το πατρικό του σπίτι αντί 290.000 ευρώ. Η σύζυγός του συνέχισε να του ασκεί πιέσεις για περισσότερες χρηματικές παροχές και παράλληλα «εκδήλωσε βλέψεις προς την υπόλοιπη ακίνητη περιουσία του ηλικιωμένου συζύγου της».

Λόγω των πιέσεων, ο 69χρονος ήταν οργισμένος και στο ζευγάρι άρχισαν έντονες προστριβές. Εκείνη σταδιακά άρχισε να εγκαταλείπει τη συζυγική κατοικία και να διαμένει στο διαμέρισμα που της είχε δωρίσει για να μένουν τα δύο παιδιά της και γυρνούσε κάθε δυο τρεις μέρες.

Από το 2010 εγκατέλειψε πλήρως τη συζυγική εστία και εγκαταστάθηκε μόνιμα με τα παιδιά της, ενώ συνέχισε τις πιέσεις για νέες οικονομικές παροχές προς εκείνη.

Κάποια στιγμή ο συνταξιούχος δεν άντεξε και την προειδοποίησε ότι θα χωρίσουν, με εκείνη να τον απειλεί λέγοντας: «Θα δεις τι θα πάθεις αν με χωρίσεις, θα σε κανονίσουν οι Αλβανοί, θα σε βρουν σε χαντάκι».

Μετά από έναν καυγά ο 80χρονος πλέον σε ηλικία συνταξιούχος την έδιωξε από το σπίτι και εκείνη κατέθεσε σε βάρος του μήνυση για ενδοοικογενειακή βία και απειλές (τελικά η εναντίον του δίωξη έπαυσε λόγω παραγραφής), ενώ τον «πίεζε να της γράψει ένα οικόπεδό του», αλλά εκείνος της έλεγε ότι δεν έχει τις 6.000 ευρώ που χρειαζόταν για τη μεταβίβαση και τότε άρχισε να εκστομίζει κατάρες λέγοντάς του ότι «όποιος και να τα πάρει, να μη ζήσει να τα χαρεί», υπονοώντας τα παιδιά του.

Παράλληλα, γυναίκα διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με άνδρα ελληνογερμανικής καταγωγής που έμενε μόνιμα στο νησί, γεγονός που ήταν γνωστό στην τοπική κοινωνία. Ακόμη, τον ηλικιωμένο τον κάλεσαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, καθώς ο εραστής της γυναίκας του τον κατήγγειλε ότι «τον συκοφαντεί επειδή του ζήτησε να διακόψει την παράνομη ερωτική σχέση με τη γυναίκα του»!

Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε ότι η αλλοδαπή υπέπεσε στο «βαρύ παράπτωμα της αχαριστίας» κατά τον Αστικό Κώδικα, που δικαιολογεί την ανάκληση της δωρεάς και την επιστροφή του δωρηθέντος ακινήτου.

Διαβάστε ακόμη:Πάτρα: Ειδικός ορός στο 10 μηνών βρέφος που τσιμπήθηκε από «μαύρη χήρα»

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: