Την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού ανακοίνωσε ο Τσίπρας

«Βιώνουμε ιστορικές στιγμές», είπε, ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην μείωση της ανεργίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση την παρέλαβε στο 28%, ενώ αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 19,5%. Ωστόσο, τόνισε πως γι’ αυτό δεν υπάρχει χώρος για πανηγυρικό κλίμα. 

«Ενισχύθηκαν οι μορφές πλήρους απασχόλησης, έναντι της ελαστικής. Μένει βεβαίως πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να επικρατήσει συνολικά η πλήρης εργασία στο σύνολο των συμβάσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Συνεχίζουμε, με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους και την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων», υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Όλα αυτά δεν συνιστούν ιδεοληπτική εμμονή της αριστεράς, όπως μας κατηγορεί ο νεοφιλελεύθερος οπαδός των μνημονίων κ. Μητσοτάκης. Αντίθετα. Είναι στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης, αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στον εργαζόμενο κόσμο».

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε μάλιστα σειρά φοροελαφρύνσεων που θα ανακοινωθούν σύντομα. «Έχοντας πλέον τη δημοσιονομική δυνατότητα, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε γενναίες παρεμβάσεις στον τομέα της φορολογίας προσώπων και επιχειρήσεων», είπε. «Έχει ήδη προχωρήσει», συνέχισε, «η επεξεργασία για μια σειρά φοροελαφρύνσεων, τις οποίες θα είμαστε σε θέση σύντομα να ανακοινώσουμε», προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εργάζεται για να υπάρξουν επιπλέον παρεμβάσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των οφειλών προς το δημόσιο που αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας.

Αναφερόμενος στην επιστροφή των δύο στρατιωτικών τόνισε επιτέθηκε στην πρώην υπουργό Εξωτερικών της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη όπου πρότεινε την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κατηγορούνται από τον Ερντογάν ως πραξικοπηματίες.

Τέλος, για το Μακεδονικό ανέφερε πως η κυβέρνηση τήρησε την, εδώ και πάνω από μία δεκαετία εθνική γραμμή.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: