Την έκδοση του Βίνικ στις ΗΠΑ αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Την έκδοση του «Mr Bitcoin» Αλεξάντερ Βίνικ στις ΗΠΑ αποφάσισε σήμερα ο Άρειος Πάγος, απορρίπτοντας το σχετικό αίτημα του Ρώσου υπηκόου, ο οποίος αναμένει τώρα την τελική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης για το αν και που θα εκδοθεί.

Ο κ. Κοντονής, σύμφωνα με τον νόμο, έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την έκδοση του 38χρονου Ρώσου, ενώ, όπως αναφέρει ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να αποφασίσει και για το εάν ο Βίνικ θα εκδοθεί στη Ρωσία, όπου τον αναζητούν οι Αρχές για απάτη.

Οι ΗΠΑ εκζητούν τον 38χρονο για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες ύψους 4 δισ. δολαρίων, οι οποίες αποτελούν έσοδα μέσω πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων.

Ο Αλεξάντερ Βίνικ αρνήθηκε ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου την κατηγορία που τον βαραίνει, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν διαχειριστής της πλατφόρμας, αλλά τεχνικός. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα (BTC-e) θεωρείται από τα πλέον διαδεδομένα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων, ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, συσχετίζεται με τη δράση ύποπτων προσώπων, χάκερ, πρακτόρων, ακόμη και εκβιαστών του κυβερνοχώρου.

 

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: