Την εμπλοκή Μαργαρίτας εξετάζει η Προανακριτική

Την εμπλοκή Μαργαρίτας εξετάζει η Προανακριτική

Tο στέλεχος του που φέρεται να ενέπλεξε την κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα εξετάσουν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής κατά την σημερινή συνεδρίαση. Ο λόγος για τον κ. Νίκο Λέκκα, πρώην διευθυντή Ελέγχων του , ο οποίος σύμφωνα με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Στέλιο Στασινόπουλο αποκάλυψε ότι «πίσω από το που εμφανίζεται στον λογαριασμό με τα 550 εκατομμύρια δολάρια κρύβεται η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου».
Υπο αυτά τα δεδομένα, οι βουλευτές θα επιχειρήσουν να επιβεβαιώσουν την αποκάλυψη καθώς επίσης και να μάθουν ποιες είναι οι πληροφορίες που έχει ο κ. Λέκκας και δεν τις έχει η προανακριτική.
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Λέκκας διαψεύδει ότι έχει επικαλεστεί το όνομα της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού.
Πέραν αυτών, τα μέλη της επιτροπής θα κληθούν να καθορίσουν και τα επόμενα βήματα της έρευνάς τους. Μεταξύ των βασικών θεμάτων είναι η επικαιροποίηση του καταλόγου μαρτύρων καθώς και η διαμόρφωση των τελικών αιτημάτων για την νέα, συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη που θα ζητηθεί στο περίφημο USB. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις της πλειοψηφίας των μελών αναφέρουν πως «το στικάκι, από την πρώτη πραγματογνωμοσύνη μας έχει «πει» πολλά. Υπάρχουν όμως τεχνικές δυνατότητες να μας «πει» ακόμα περισσότερα». Αναφορικά με τους μάρτυρες, πρέπει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των μελών θα εισηγηθεί να προχωρήσουν στον πυρήνα των βασικών προσώπων. Πιο αναλυτικά, θα ζητηθεί η κλήση των τεσσάρων στενών συγγενών του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οποίων υπήρχαν στην αυθεντική λίστα, εξαφανίστηκαν όμως την περίοδο που αυτή βρισκόταν στα χέρια του πρώην υπουργού.

Την εμπλοκή Μαργαρίτας εξετάζει η Προανακριτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: