Την αθώωση της καθαρίστριας με το πλαστό πτυχίο πρότεινε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Την αθώωση της καθαρίστριας από το Βόλο με το πλαστό πτυχίο δημοτικού πρότεινε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή προς την Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Πρόκειται για την Δήμητρα Τσιαντάκη, η οποία είχε φυλακιστεί επειδή παρουσίασε πλαστό τίτλο σπουδών της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε’ τάξης Δημοτικού όταν διορίστηκε στο Δημόσιο το 1996 μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, η αντιεισαγγελέας πρότεινε να αναιρεθεί η απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε 10ετη κάθειρξη η 53χρονη καθαρίστρια από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, αφού όπως τόνισε δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του Δημοσίου, καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους για αυτή την οργανική θέση. Όπως επεσήμανε, η παραπλανητική συμπεριφορά εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά, άρα το αδίκημα που αφορά σε απάτη σε βάρος του δημοσίου πρέπει να παραγραφεί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν παρούσα η 53χρονη μαζί με την κόρη της, το σύζυγό της και τη μητέρα της. Στο πλευρό της και η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Σε δήλωση της μετά τη συζήτηση της Ολομέλειας ανέφερε πως «μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν θα τελειώσει η περιπέτεια μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου».

Παράλληλα, για μια δύσκολη περίοδο που συνεχίζεται μίλησε η κόρη της 53χρονης καθαρίστριας, η οποία δήλωσε όμως αισιόδοξη, λέγοντας πως θα τελειώσει ο γολγοθάς για τη μητέρα της.

Η υπόθεση της είχε συζητηθεί στο Ζ τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο λόγω της σοβαρότητας, παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: