Την απομάκρυνση καμινάδων από διδακτήριο 60 ετών ζητεί το 13ο Δημοτικό Βόλου

Την απομάκρυνση των καμινάδων που έχουν τοποθετηθεί στην πτέρυγα, όπου στεγάζονται έξι τμήματα, έχει ζητήσει από τον Δήμο το 13ο Δημοτικό Βόλου, λόγω της υγρασίας που προκαλούν.
Το 13ο Δημοτικό με τους 290 μαθητές είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε πληθυσμό Δημοτικά της Μαγνησίας.
Το σχολείο στεγάζεται σε δύο πτέρυγες, την πρώτη που αναγέρθηκε πριν 60 χρόνια περίπου και η δεύτερη που κατασκευάστηκε πριν 20 και πλέον χρόνια.
Η διευθύντρια του 13ου Δημοτικού κ. Σοφία Παπασταύρου επισήμανε πως η πτέρυγα μπορεί να έχει 60 χρόνια ζωής, ωστόσο διαθέτει μεγάλες, ευρύχωρες και ψηλοτάβανες αίθουσες που εξυπηρετούν τους μαθητές και τη διδασκαλία τους. Ωστόσο το πρόβλημα εντοπίζεται στη στέγη της παλιάς πτέρυγας και ειδικότερα με τις τρεις καμινάδες οι οποίες λόγω της παλαιότητάς τους μαζεύουν υγρασία και ορισμένες φορές, όταν βρέχει, τρέχουν νερά στον εσωτερικό χώρο. Ήδη έχουμε ζητήσει από το Δήμο να κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις και μας ειδοποίησαν, πως θα περάσουν την έγκριση της δαπάνης από κάποια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Στην παλιά πτέρυγα στεγάζονται έξι τμήματα, ενώ το σχολείο είναι 13θέσιο.
Επίσης η κ. Παπασταύρου ανέφερε πως καλό θα ήταν να γίνουν και παρεμβάσεις σε ένα τμήμα του αύλειου χώρου που έχει χωμάτινο δάπεδο, ενώ όσες φορές επιχειρήθηκε να φυτευτούν λουλούδια, τελικά δεν υπήρξε αποτέλεσμα ίσως λόγω της μορφολογίας του εδάφους.
Το 13ο δημοτικό συστεγάζεται με δύο Νηπιαγωγεία που διαθέτουν 40-50 μαθητές. Επειδή το συνολικό μαθητικό δυναμικό αγγίζει τους 350 μαθητές, οι μαθητές των δύο Νηπιαγωγείων βγαίνουν για διάλειμμα συνήθως σε ώρες διαφορετικές από αυτές που κάνει διάλειμμα το Δημοτικό.
Από χθες ξεκίνησε στο σχολείο έκθεση βιβλίου σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Ήρα, ενώ την Κυριακή το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μπαζάρ με τη συμμετοχή και των γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών και των παιδιών.
Στο 13ο Δημοτικό υλοποιούνται και φέτος διάφορα προγράμματα πολιτιστικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου.
Επίσης χθες επισκέφθηκε το σχολείο αντιπροσωπεία από το σύλλογο Αργοναύτες στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Παγκόσμιας Ημέρας για τα άτομα με αναπηρία.

topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: