Την άμεση μονιμοποίηση 4.000 εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας ζητά το ΚΚΕ

Τροπολογία που προβλέπει την άμεση μονιμοποίηση των 4.000 εργαζομένων, που προσλήφθηκαν με ενιαίο ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στο δημόσιο σύστημα Υγείας, κατέθεσαν τέσσερεις βουλευτές του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με «ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων και τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

Όπως τονίζουν οι βουλευτές οι 4.000 εργαζόμενοι «δουλεύουν ήδη ανελλιπώς εδώ και 4 χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον δημόσιο τομέα της Υγείας. Απασχολούνται σε θέσεις από 100 διαφορετικές ειδικότητες στο δημόσιο σύστημα Υγείας, ενώ έχουν προσληφθεί με εποπτεία ΑΣΕΠ κι έχει εγκριθεί ήδη η 4η διαδοχική ετήσια ανανέωση των συμβάσεών τους, χωρίς καμία ημέρα διακοπής».

«Τόσο η σημερινή, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση αρνούνται να προσλάβουν μόνιμο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, καλύπτοντας τις μεγάλες ελλείψεις με συμβασιούχους, που για χρόνια τους κρατούν σε ομηρία», επισημαίνουν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι βουλευτές και καταλήγουν:

«Το ΚΚΕ υποστηρίζει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για άμεση μονιμοποίηση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, που παραμένει αθωράκιστο ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες της πανδημίας με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό».

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιώργος Λαμπρούλης, Νίκος Καραθανασόπουλος κα Λεωνίδας Στολτίδης.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: