Timeless Style: Η Lady Diana σήμερα θα έκλεινε τα 59

To νήμα της ζωής της κόπηκε ξαφνικά στις 31 Αυγούστου του 1997 σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε τούνελ του Παρισίου. Ήταν μόλις 36 ετών, είχε στο ενεργητικό της ένα «γαλαζοαίματο» διαζύγιο, δύο παιδιά που θα διαδεχτούν τη γιαγιά τους και τον πατέρα τους στο βρετανικό θρόνο και άπειρες αναφορές στα tabloids. H Lady D πέρασε τον μεγαλύτερο μέρος της ζωής της απασχολώντας τα μέσα. Για τους σωστούς (φιλανθρωπική δράση) ή για τους λάθος λόγους (eρωτικά σκάνδαλα).

Και δεν σταμάτησε να το κάνει ούτε μετά τον ξαφνικό χαμό της. Οι ενδυματολογικές της επιλογές,, αυτές που χαρακτηρίζοντας «προοδευτικές» και αντισυμβατικές τη δεκαετία του 80 και του 90, έρχονται να δικαιωθούν 30 χρόνια μετά και να καταγραφούν στην pop κουλτούρα ως fashion statements μίας γαλαζοαίματης που είχε απήχηση στις κοινές θνητές. Η πιο βελτιωμένη εκδοχή του royal image, ήρθες από μία γυναίκα που άφησε το στίγμα της χωρίς να το προσπαθήσει, χωρίς να το μεθοδεύσει και να το κατευθύνει.

Στην παρακάτω gallery θα δεις αναλυτικά τις φορές που οι εμφανίσεις της Diana Spencer κρίθηκαν διαχρονικές. Με σημερινά δεδομένα. Με τους fashion όρους και τις εικόνες που επικρατούν το 2020. Τη θυμόμαστε μέχρι και σήμερα ως μία γυναίκα που δεν «υποτάχθηκε» στους κανόνες και στα πρωτόκολλα του καθωσπρεπισμού της βασιλικής αυλής, αλλά πέρασε τις επιρροές των catwalks και του street style στο αποστειρωμένο περιβάλλον του θρόνου. Και μόνο για αυτό της αξίζει δικαιωματικά ο προσδιορισμός του «διαχρονικού style icon».
 Pink Martini: Όλοι οι νέοι τρόποι να φορέσεις το ροζ χρώμα αυτό το καλοκαίρι

Timeless Style: Η Lady Diana σήμερα θα έκλεινε τα 59
Photo Credit: AP Images

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: