Τηγανητά sticks από κολοκύθα


Η πορτοκαλί κολοκύθα είναι από τα αγαπημένα χειμωνιάτικα υλικά, δοκιμασμένη σε πίτες, σε σούπες, σε γλυκά. Τα τηγανητά sticks κολοκύθας θα σας μαγέψουν! Τα πεντανόστιμα, αυτά, sticks κολοκύθας τρώγονται σκέτα αλλά συνοδεύουν επίσης ιδανικά οποιοδήποτε ψητό κρεατικό ή ψάρι, δοκιμάστε τα ακόμη και σε σαλάτες! Επιλέξτε το σαν συνοδευτικό στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!

Υλικά (4-5 μερίδες)

  • 500 gr. πορτοκαλί κολοκύθα
  • 4-5 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
  • Κύμινο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Για το τηγάνισμα

  • Σπορέλαιο ή Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε εξωτερικά την κολοκύθα και αφαιρούμε τους σπόρους. Κόβουμε την σάρκα σε σχετικά χοντρά sticks, όπως κόβουμε τις τηγανητές πατάτες. Πασπαλίζουμε καλά τα sticks με κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε.

2. Βάζουμε το αρκετό λάδι σε ένα κατσαρολάκι και αφού κάψει, πολύ καλά, τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά. Ακουμπάμε τις πατάτες σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε τα sticks, ζεστά, πασπαλισμένα με αλάτι, κύμινο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: