Τι θα προκύψει στις προσεχείς ευρωεκλογές στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης;

Τι θα προκύψει στις προσεχείς ευρωεκλογές στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης;Και ξαφνικά, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κριτική παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Γιάννη Πρετεντέρη «Ο ψυχρός εμφύλιος», ο εκ των ομιλητών Ηλίας Νικολακόπουλος εκτόξευσε ως κεραυνό εν αιθρία την απευκταία πρόβλεψη: «Τρέμουμε τις ευρωεκλογές που έρχονται και το Ευρωκοινοβούλιο που θα σχηματισθεί. Χρυσή Αυγή, Μπέπε Γκρίλο, βρετανοί αντιευρωπαϊστές και τόσοι άλλοι». Εύλογα. Καθώς «οι (κοινοβουλευτικοί) διάλογοι αποτελούν τεκμήρια πολιτικής αγριότητας που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ ως τώρα, όχι μόνο στην , αλλά και διεθνώς» και καθώς η Προκαταρκτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ «λειτουργεί ως η απόλυτη έκπτωση της ελληνικής πολιτικής» (Δ. Μητρόπουλος) νομίζω ότι θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι του προαναφερθέντος ομιλητή. Ο πιο ακραίος λαϊκισμός, του οποίου τον χορό σέρνουν αγκαλιασμένοι η άκρα Δεξιά (Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Ελληνες) και η εκχυλίζουσα ρεβανσισμό άκρα και ακραία Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, και λοιπά) «έχουν εθίσει τον τόπο μας στην επιβράβευση της αναξιοπρέπειας και της ποταπότητας» (Τάκης Θεοδωρόπουλος). «Ο αμετανόητος, αδιόρθωτος και άθλιας ποιότητας λαϊκισμός μας δείχνει πόσο κινδυνεύουμε να γκρεμοτσακιστούμε ακόμα και στα ισιώματα του δικού μας ανήφορου» (Δ. Κούρτοβικ).

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος τρέμει ευλόγως στη σκέψη του τι θα προκύψει στις προσεχείς ευρωεκλογές και στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κι όμως, μπορεί και να το δούμε ως μια καλή ευκαιρία για να απαλλαγεί η εξαχρειωθείσα Ελληνική από μερικούς πρωταγωνιστές αυτού του κατήφορου με μία πρόταση-δέλεαρ για τις πιο ακραίες αντιμνημονιακές δυνάμεις, οι οποίες πνέουν μένεα κατά των «αδίστακτων νεοφιλελεύθερων τοκογλύφων» της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ως γνωστόν, για να γκρεμίσεις ένα ισχυρό οικοδόμημα, όπως η ΕΕ, ο αποτελεσματικότερος τρόπος είναι να το υπονομεύσεις. Ετσι εύκολα θα καταρρεύσει στο πρώτο φύσημα του αγωνιστικού ανέμου. Προτείνω λοιπόν στην αριστεροδεξιά συμμαχία να εντάξει σε κορυφαίες θέσεις των ευρωψηφοδελτίων της τους κορυφαίους αστέρες Κασιδιάρη, Κωνσταντοπούλου, Γερμενή, Σκουρλέτη, Λαφαζάνη, Καμμένο, Μαριά, Στρατούλη, Παφίλη και λοιπούς διάσημους ευέξαπτους. Ολοι αυτοί, που εύκολα θα εκλεγούν στις προσεχείς ευρωεκλογές, θα εισβάλουν με το εκχυλίζον μένος τους στο άντρο του ληστρικού καπιταλισμού, που υποτίθεται ότι τελεί υπό την καθοδήγηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, και άλλων συνωμοτών, και από κοινού με τον Ιταλό Γκρίλο και την τρελή παρέα του, την καλπάζουσα σε δημοτικότητα γαλλίδα λαϊκίστρια Μαρίν Λεπέν, με τους κληρονόμους του αυστριακού φασίστα Χάιντερ, τους μαινόμενους κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης ακραίους βρετανούς ευρωσκεπτικιστές, τους γερμανούς νεοναζί και τους ακραίους εξτρεμιστές Ουγγαρίας, Βελγίου και Ολλανδίας θα υλοποιήσουν το κοινό όνειρό τους: την παρεμπόδιση της λειτουργίας και τη διάλυση του Ευρωκοινοβουλίου. Εξελικτικά μάλιστα, καπηλευόμενοι την οργή και την εύλογη απογοήτευση των ευρωπαϊκών λαών από την ηγετική ανεπάρκεια των ευρωπαϊκών θεσμών και τις ηγεμονικές επιδιώξεις Γερμανών και Βρετανών να επιτύχουν το ήδη πιθανολογούμενο: τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ετσι, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των οιστρηλατούμενων από τους λαϊκιστές των ευρωπαϊκών λαών, τα αποχαλινωμένα ΜΜΕ και τους αδίστακτους ανώνυμους του Διαδικτύου θα οδηγήσουν σχεδόν αναπόφευκτα στην επανάληψη της τραγωδίας (και πάλι ως τραγωδίας και όχι ως φάρσας): δηλαδή στην ανάδειξη δικτατορικών καθεστώτων φαιών και ερυθρών, που τελικά θα αιματοκυλίσουν και πάλι την Ευρώπη και τον κόσμο. Δύσκολα μπορώ να φανταστώ ποιοι θα είναι οι νέοι Μουσολίνι και Χίτλερ. Ομως τίποτα δεν αποκλείει για την ερυθρά πρωτοπορία να ικανοποιηθεί η φιλοδοξία του κ. Κουτσούμπα (καλορίζικος) να διαδραματίσει τον ρόλο του Λένιν παρά τις αντίστοιχες ευγενικότερες φιλοδοξίες του κ. Τσίπρα, που το πιθανότερο όμως είναι να έχει την τύχη του Τρότσκι.

Αυτά τα ολίγα ευτράπελα, αλλά διόλου απίθανα, ως μια διασκεδαστική ή - αν προτιμάτε - εξοργιστική μεταπασχαλινή παρένθεση, καθώς αύριο, μετά την πασχαλινή πανδαισία, θα προσγειωθούμε και πάλι στην τραγική πραγματικότητα.

Μαρίνος Γιάννης
jmarinos@tovima.gr

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: