Τι συζήτησαν Τσίπρας-Γιούνκερ στις Βρυξέλλες

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Γιούνκερ ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την εποικοδομητική συνεργασία τους και το θετικό έργο της κυβέρνησής του, επισημαίνοντας ότι συνέβαλε καθοριστικά στη σταθερότητα της ευρωζώνης και την αναβάθμιση του ρόλου της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, ιδίως με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Γιούνκερ για τη στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές και ιδίως για την αποτροπή των σχεδίων εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Τι συζήτησαν για Τουρκία και ΕΕ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι αποτελεί θέμα διεθνούς αξιοπιστίας της ΕΕ, να αποφασίσει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει εφαρμογή των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την παράνομη δραστηριότητά της στην Κυπριακή ΑΟΖ, που έχουν ήδη αποφασιστεί από τη Σύνοδο του περασμένου Ιούνη.

Τι είπαν για Συρία

Παράλληλα, οι δυο τους συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία και ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει εμπάργκο όπλων απέναντι στην Τουρκία μέχρι να τερματιστεί η εισβολή.

Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν και για το προσφυγικό και συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει δίκαιη αναθεώρηση του Δουβλίνου και οικονομική στήριξη της Τουρκίας για φιλοξενία Σύρων προσφύγων.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: