Τι συμβαίνει με την Porsche; Τι ψάχνουν οι εισαγγελείς της Στουτγάρδης;

Οι εισαγγελικές αρχές της Στουτγάρδης ανακοίνωσαν την έναρξη μεγάλης  έρευνας, η οποία εστιάζεται  στον Ματίας Μιούλερ, μέλος του Δ.Σ. της Porsche και εκτελεστικού διευθυντή της Volkswagen, και στον Χανς Ντιέτερ Πετς, διευθύνοντα σύμβουλο της Porsche.

Αμφότεροι θα κληθούν να εξηγήσουν τους λόγους για την καθυστερημένη ενημέρωση των επενδυτών σχετικά με τους οικονομικούς κινδύνους της Porsche, ως απόρροια του σκανδάλου της μητρικής εταιρείας.

‘Όπως έγραψε και το πρακτορείο Reuters η έρευνα στρέφεται γύρω  από την Porsche και αφορά το ενδεχόμενο χειραγώγησης των αγορών, στο πλαίσιο του σκανδάλου εκπομπής ρύπων της Volkswagen.

Η Volkswagen το φθινόπωρο του 2015, παραδέχθηκε την εγκατάσταση ενός ειδικού λογισμικού σε 11 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στην αγορά των ΗΠΑ κυρίως, το οποίο παραποιούσε τα αποτελέσματα των ελέγχων εκπομπής ρύπων.

Τον Δεκέμβριο του 2016, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ένοχη και αποδέχθηκε τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν, με το συνολικό κόστος για την ίδια να ανέρχεται στα 17,5 δισ. δολάρια.

Τι συμβαίνει με την Porsche; Τι ψάχνουν οι εισαγγελείς της Στουτγάρδης;

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: