Τι συμβαίνει με τη σύνταξη γιου ήρωα των Ιμίων


Το παράπονό της για την πρόωρη διακοπή της σύνταξης που έπαιρνε ο γιος της εκφράζει η χήρα του Χριστόδουλου Καραθανάση, του ήρωα πιλότου των Ιμίων που έχασε τη ζωή του πριν από 23 χρόνια.

Όπως κατήγγειλε η Ειρήνη Ζωγραφάκη, μιλώντας στον Alpha, «πριν από έξι μήνες, άρα νωρίτερα απ’ ό,τι προβλέπει ο νόμος και χωρίς εξήγηση ή ειδοποίηση, κόπηκε η σύνταξή του. Δηλαδή, από τον Ιούλιο και μετά δεν παίρνει το παιδί σύνταξη, ενώ έγινε 24 τον Οκτώβριο. Του κόπηκε λοιπόν η σύνταξη χωρίς καμία εξήγηση ή ειδοποίηση».

Η ίδια πρόσθεσε: «Εγώ δε μιλάω ούτε να παίρνει δια βίου ο γιος μου τη σύνταξη, κανένας δεν θα το ήθελε αυτό, προς Θεού. Ούτε ότι ο γιος μου είναι αιώνιος φοιτητής. Ο γιος μου τελειώνει τις σπουδές του φέτος και η σύνταξη έπρεπε να λαμβάνεται μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018».

Από την πλευρά τους, κύκλοι του ΕΦΚΑ ανέφεραν στον Alpha: «Η σύνταξη τέκνου που σπουδάζει διακόπτεται στο τέλος του μηνός Αυγούστου της ολοκλήρωσης των ετών φοίτησης και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καταβάλλεται μετά τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας, ακόμα και αν το παιδί συνεχίζει να φοιτά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ηλικία έχει συμπληρωθεί κατά το προηγούμενο έτος».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: