Τι προβλέπει η ρύθμιση των 100 δόσεων στον ΟΓΑ

Τι προβλέπει η ρύθμιση των 100 δόσεων στον

Τι προβλέπει η ρύθμιση των 100 δόσεων στον ΟΓΑ

Διευκρινίσεις για τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων για ασφαλιστικές οφειλές δίνει ο ΟΓΑ.

Όπως επισημαίνει, με τη νέα ρύθμιση παρέχεται προς τους ασφαλισμένους η δυνατότητα να ρυθμίσουν τις καθυστερούμενες μέχρι 31-12-2014 ασφαλιστικές εισφορές τους, σε 100 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Οι ασφαλισμένοι που οφείλουν καθυστερούμενες εισφορές μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, με ηλεκτρονική αίτηση που θα υποβάλουν έως και 30-4-2015.

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν, μετά από αίτησή τους και οι οφειλέτες εκείνοι που έχουν υπαχθεί σε υφιστάμενες ρυθμίσεις που είναι ενεργές . Η δυνατότητα αυτή, παρέχεται με την προϋπόθεση ότι καταβάλλονται χωρίς διακοπή οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.

Για οφειλή έως 5.000,00 € δεν επιβάλλεται επιτόκιο . Η οφειλή άνω των 5.000,00 € επιβαρύνεται εφεξής με μηνιαίο επιτόκιο 0,25%. Ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής, το ελάχιστο ποσό δόσης είναι 50,00 €.

Όπως αναφέρθηκε, η υποβολή της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ και της ειδικής εφαρμογής με τίτλο Υποβολή Αίτησης Νέας Ρύθμισης Ν.4321/2015.

Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης -και εφόσον τηρούνται οι όροι αυτής- χορηγείται πιστοποιητικό οφειλής διάρκειας ενός μήνα, το οποίο επέχει θέση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας.

Επίσης, οι οφειλέτες δικαιούνται χορήγησης/ανανέωσης βιβλιαρίου υγείας, με διάρκεια ισχύος ενός τριμήνου.

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: